Waarschuwingslichtjes oversteek Lindonk/Suikerpad branden

Geplaatst: 28-11-2016

Het gloednieuwe detectiesysteem bij de fiets- en voetgangersoversteek Lindon/Suikerpad in Zevenbergen is nu officieel in gebruik genomen. Met dit innovatieve systeem wil de gemeente Moerdijk zorgen voor meer veiligheid voor overstekende fietsers en voetgangers op deze drukke (school)fietsroute.

Wanneer fietsers en voetgangers de oversteek naderen worden ze gedetecteerd door camera’s. Daarna gaan in de weg aangebrachte lampjes knipperen, waardoor verkeer op de Lindonk op tijd wordt gewaarschuwd voor de overstekende fietsers en voetgangers op het Suikerpad. Wanneer die zijn overgestoken gaan de lichtjes weer uit. Diverse andere gemeenten in Nederland werken ook al met dit systeem.

Het systeem is één van de ruim 80 verkeersknelpunten die de gemeente Moerdijk in het kader van het programma ‘Wegen buitengebied en schoolfietsroutes’ aanpakt. De komende tweeëneenhalf jaar moet op deze manier de verkeersveiligheid in de gemeente worden vergroot. De gemeente gaat bovendien monitoren of, en zo ja in welke mate het detectiesysteem een positieve invloed heeft op het gedrag van verkeer en de verkeersveiligheid. Afhankelijk van deze resultaten kan de gemeente dan kijken of het ook op andere plaatsen kan worden geplaatst.

Meer weten over de ruim 80 verkeersknelpunten waarmee de gemeente Moerdijk de komende tijd aan de slag gaat? Kijk op dan op de pagina: verkeersoplossingen.