De Mantelzorg-waardering voor al onze mantelzorgers

Geplaatst: 19-10-2016

Heeft u zorg/hulp nodig en zorgt een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in uw directe omgeving voor u zonder daar betaald voor te krijgen? Dan is hij of zij een mantelzorger. Bent u of kent u een Mantelzorger? Meld hem, haar of uzelf dan aan voor de Mantelzorgwaardering ter waarde van € 35,- .

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. 1 op de 5 Nederlanders is mantelzorger. In de gemeente Moerdijk zijn dat dus ruim 7.000 mensen!

Week van de Mantelzorg

De gemeente Moerdijk gaat deze mantelzorgers waarderen door hen allerlei activiteiten aan te bieden door heel de gemeente Moerdijk. Deze vinden plaats tijdens de “Week van de Mantelzorg” van vrijdag 4 t/m donderdag 10 november. Met als klap op de vuurpijl op zaterdag 5 november een grote verwenmarkt in het gemeentehuis in Zevenbergen. Mantelzorgers kunnen zich opgeven voor deze activiteiten tot en met 26 oktober aanstaande! Week van de Mantelzorg.

Waarderingsmenu

Ook kunnen mantelzorgers het  zogenaamde “Waarderingsmenu” aanvragen. Dit is een cadeaubon t.w.v. € 35,- die te besteden is bij diverse ondernemers in de gemeente Moerdijk. Iedere zorgvrager mag voor maximaal 4 mantelzorgers het Waarderingsmenu aanvragen. Dit Waarderingsmenu kunt u aanvragen t/m 31 december a.s.! Aanvragen Waarderingsmenu.

Aanmelden?

Bent u of kent u een Mantelzorger?  Meld hem, haar of uzelf dan aan. Ook zorgvragers en zorgaanbieders kunnen mantelzorgers aanmelden. De aanmeldformulieren voor de Week van de Mantelzorg en het Waarderingsmenu zijn te downloaden op de pagina Mantelzorg. Ook kunt u een formulier aanvragen via  mantelzorgmoerdijk@surpluswelzijn.nl