Moerdijk Bewust Op Weg tijdens de Duurzaamheidsweek

Geplaatst: 10-10-2016

Rondom de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober) zijn er verschillende duurzame initiatieven in de gemeente Moerdijk. De 'Bewust Op Weg'-activiteiten van deze week sluiten daar naadloos op aan. Met de BROEM-dag en de supermarktactie wordt extra aandacht gevraagd voor duurzame en veilige mobiliteit. Zo dragen wij samen bij aan een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving.

BROEM-dag VVN

Op donderdag 13 oktober staat de  70 + automobilist centraal tijdens de BROEM-dag van Moerdijkse afdeling Veilig Verkeer Nederland (VVN). Deze senior automobilist heeft met de jaren een eigen rijstijl ontwikkeld. Ook is het verkeer intensiever geworden en zijn kruispunten en verkeersituaties vaak ingewikkelder geworden. Door het opfrissen van de kennis op het gebied van de nieuwe verkeersregels en te leren hoe deze ook op de juiste manier toe te passen gaat deze 70 +er  ook weer Bewust de Weg Op.

Supermarkt Specials

Op zaterdag 15 oktober komt het Bewust Op Weg campagne team naar uw supermarkt. Zaterdagochtend brengen ze een bezoek aan de Jumbo in Fijnaart. Op zaterdagmiddag komen ze langs bij de Albert Heijn in Klundert.

  • FietsPitstop: Zo kunt u tijdens het boodschappen doen uw fiets door Koos en Ruud laten checken. Is uw fiets klaar voor de winter? Zijn de banden nog goed, Werkt de verlichting nog ? Kleine reparaties worden gelijk uitgevoerd en u kunt vervolgens weer bewust op de fiets.
  • Mobiel zonder Mobiel:  Bent u met de auto dan kunt u aanstaande zaterdag door de Mobiel zonder Mobiel medewerkers worden aangesproken om in “flightmodus” de auto in te stappen. 

BVL scholen actief

In de gemeente Moerdijk zijn zo’n 20 scholen actief om samen met hun leerlingen en de ouders een veilige schoolomgeving te creëren. Dit zijn onze BVL scholen (Brabants Verkeersveiligheid Label). Als BVL-school organiseren ze verschillende activiteiten zodat leerlingen zich veiliger door het verkeer kunnen bewegen. Deze maand zetten we graag een aantal BVL-scholen in the picture. Laat je door ze inspireren: https://www.facebook.com/BOWinBrabant