Prettig gesprek op weg naar (hopelijk) een baan

Geplaatst: 10-10-2016

Vier weken geleden raakte Rob Pasman (26, uit Zevenbergen) zijn baan kwijt doordat zijn werkgever failliet ging. Als gevolg van een fysieke beperking kan hij niet elke baan aanpakken. “Dan wordt de kans dus een behoorlijk stuk kleiner om weer aan de slag te komen”, weet hij. Daarom schoof hij aan tafel tijdens de eerste editie van Een Prettig Gesprek. Met dit initiatief van het WerkgeversServicepunt kregen werkgevers en werkzoekenden met een zogenaamde afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid om op informele wijze met elkaar kennis te maken. En om te kijken of er een match is die tot een aantal arbeidsovereenkomsten zou kunnen leiden.

Het WerkgeversServicepunt komt voort uit het Werkplein Hart van West-Brabant, waarin zes deelnemende gemeenten, waaronder Moerdijk, proberen door samen te werken de kans op een baan voor werkzoekenden te vergroten. Verantwoordelijk wethouder Thomas Zwiers namens Moerdijk nam in het kader van Een Prettig Gesprek ook plaats aan tafel bij Rob. “Hij is een goed voorbeeld van iemand die graag aan het werk wil, maar voor wie het door omstandigheden niet makkelijk is om die baan ook te krijgen”, vertelt de wethouder. “En zo kennen we er meer in onze gemeente. Daarom proberen we op andere manieren om connecties te maken tussen werkgevers en werkzoekenden. Daar is dit initiatief een voorbeeld van.”

Weliswaar nog geen baan na afloop van de gesprekken voor Rob, maar toch is hij positief. “Ik hoop dat er iets concreets uit voort komt. Ik was in m’n vorige baan werkzaam als data entry-medewerker en heb een secretariaatsopleiding gedaan. Ik kan niet lang staan, en daarom zoek ik een baan met zittend werk. Ik ben goed in secuur en geordend werken. Ik ben trouw en kom m’n afspraken na, hoor ik vaak. Dus hopelijk is dat genoeg voor een nieuwe werkgever om met mij het gesprek aan te gaan.”

Meer weten over het initiatief, of geïnteresseerd in een sollicitatiegesprek met Rob Pasman?
WerkgeversServicePunt West-Brabant: 0800 0616
www.wspwestbrabant.nl