Stankoverlast in Theater De Schuur in Zevenbergen

Geplaatst: 6-10-2016

De activiteiten in theater De Schuur in Zevenbergen worden voor de komende dagen afgelast omdat er in het pand nog stankklachten zijn als gevolg van schilderwerkzaamheden.

De filmvoorstelling van Cine 7 op vrijdag 7 oktober en de theatervoorstelling van zaterdag 8 oktober gaan niet door. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Hendrikx van theater De Schuur, telefoonnummer 06 - 140 28 438.

De buitenkant van de achtergevel van De Schuur is behandeld met houtteer (een vervanger voor het tegenwoordig niet meer gebruikte carboleum). Het  verfwerk blijft langer stinken dan gebruikelijk omdat de nieuwe verflaag niet goed hecht aan de ondergrond.

Deze geur trekt in het gebouw. Om de bezoekers van De Schuur niet in de stank te ontvangen worden de activiteiten die de komende dagen plaatsvinden afgelast. Inmiddels wordt er onderzocht wat er mis is gegaan en gewerkt aan een hopelijk snelle oplossing voor de stankklachten. Onder andere door te werken aan luchtzuivering. Daarnaast wordt gekeken wat een definitieve oplossing is voor het schilderwerk.