Wordt NL Delta Biesbosch – Haringvliet Nederlands mooiste natuurgebied?

Geplaatst: 11-10-2016

NL Delta Biesbosch – Haringvliet het mooiste natuurgebied van Nederland? Het zou zomaar kunnen! Dit unieke internationale kruispunt voor mens en dier is genomineerd voor de publieksverkiezing van ‘Het mooiste natuurgebied van Nederland’. Stemmen kan tot en met 31 oktober via de speciale website, of per sms.

De gemeente Moerdijk is onderdeel van natuurgebied NL Delta Biesbosch, - Haringvliet. Het is een van de grootste delta’s van Europa waar mens en dier samenleven met het water. Natuur en water krijgen er nu meer ruimte; aantrekkelijk voor miljoenen trekvogels en –vissen en vele toeristen. Weidse, ruige, oer-Hollandse deltanatuur, waar onder andere de bever, zeearend en steur hun plek vinden.  

De verkiezing is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Naast NL Delta Biesbosch - Haringvliet staan nog twaalf andere natuurgebieden op de nominatielijst. De drie gebieden met de meeste stemmen ontvangen straks elk een bedrag van maximaal € 300.000 om te investeren in kwaliteitsverbetering van het gebied. Ook wordt dit trio de komende jaren in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse cultuur.

Stemmen?

Kijk op de website van het mooiste natuurgebied. Of sms 'Natuur 01' naar 1008.