Extra natuurbeleving voor Moerdijkse kinderen dankzij activiteitenboekje

Geplaatst: 28-9-2016

Ieder kind in groep 3 op alle scholen van gemeente Moerdijk krijgt binnenkort een gratis buitenboek met daarin de “50-dingen-die-je-gedaan-moet-hebben-voor-je-twaalfde”. De werkgroep Moerdijkse polders van IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) heeft samen met Petra Wevers, van KrachtigBuiten, dit boekje speciaal voor onze gemeente ontwikkeld.

Buitenactiviteiten in Moerdijk

In het boek, met kaart, staan 50 buitenactiviteiten die volledig afgestemd zijn op de mogelijkheden in gemeente Moerdijk. Samen met ouders of met school, maar ook zelfstandig, kunnen kinderen alle activiteiten ondernemen. “Wij willen kinderen meegeven dat buiten bezig zijn leuk is en dat het landschap zo dicht bij huis al vol verrassingen en vol verhalen over ons erfgoed zit. Denk aan hutten bouwen, slootjespringen, huiszwaluwen spotten of bramen plukken”, aldus Bram Heijblom, voorzitter van IVN Etten-Leur e.o..\

Petra Wevers van KrachtigBuiten kwam met het idee en heeft de samenwerking gezocht met de werkgroep Moerdijkse polders van IVN Etten-Leur e.o. om een streekeigen boek te ontwikkelen voor alle 12 dorpskernen van de gemeente Moerdijk. Voor meer informatie zie www.50-dingen.nl.

50-dingenboek komt voor de herfstvakantie uit

Op maandag 17 oktober zijn vijf basisschoolklassen (zo'n 100 kinderen) uitgenodigd om 50-dingen te gaan beleven op Fort Sabina. Een fort beleven is één van de 50 natuurbelevenissen in gemeente Moerdijk.
Verder activiteiten zijn: uilenbraakballen uitpluizen onder begeleiding van Wim de Vries, coördinator van de Uilenwerkgroep Moerdijk, een natuurkunstwerk maken met wol van schapen van Driel en samen met medewerkers van Rijk Zwaan worden groentespiesen gemaakt. Ook komen er drie leerlingen van het Marklandcollege meehelpen. Zij hebben als schoolopdracht geïnventariseerd wat er in Moerdijk te beleven valt. Wethouder Jaap Kamp neemt het boekje in ontvangst en diezelfde week ontvangen alle groep 3 kinderen het boekje. Mooi op tijd voor de herfstvakantie, om lekker buiten te gaan spelen.