Sportimpuls vanuit het Ministerie voor Doyo Tigers

Geplaatst: 21-9-2016

Goed nieuws! De aanvraag van Karate Moerdijk en Doyo voor de tweede sportimpuls vanuit het Ministerie van VWS: Doyo Tigers, is goedgekeurd. Dit betekent dat er weer een mooi project aankomt voor de Moerdijkse jeugd.

De sportimpuls is een speciale subsidie vanuit het Ministerie van VWS voor lokale aanbieders van sport- en beweegactiviteiten. Voor de opzet van de activiteiten wordt nauw samengewerkt met de verschillende (zorg)partners zoals TWB, GGD, CJG, maar ook een diëtist en fysiotherapeut.

De bedoeling is om vanaf januari op verschillende locaties in de gemeente Moerdijk tijger-trainingen op te zetten. Doyo Tijgers richt zich met name op kinderen van 2 t/m 6 jaar. De Tijger Training is een op vechtsport gebaseerde aanpak waarbij peuters en kleuters op een leuke en speelse manier levensvaardigheden leren, zoals samenwerken, omgaan met gevaren (water, vuur, verkeer) en pesten. Bovendien is er aandacht voor gezonde voeding en fitheid. Een heel breed en divers programma dus, waarbij ook ouders betrokken worden.

Het doel is dat meer dan 750 peuters en kleuters worden bereikt, meer dan 250 kinderen aan een kennismakingsles hebben deelgenomen en 60 kinderen lid worden om voor langere tijd te sporten. De eerste maand kunnen peuters en kleuters de training gratis proberen. Meer weten? Kijk dan op www.tijgertraining.nl.