Voorlezen zet laaggeletterdheid in de spotlights

Geplaatst: 7-9-2016

Een wel heel bijzondere start van de schooldag voor leerlingen van basisschool Het Bastion in Klundert. Ze werden door onder andere wethouder Eef Schoneveld voorgelezen uit het boek Dwarrelletters van Simone Foekens. Dat gebeurde in het kader van de Week van de Alfabetisering. Van 5 tot en met 11 september 2016 wordt met verschillende activiteiten aandacht besteed aan laaggeletterdheid

 Niet alleen Eef Schoneveld las voor, ook taalambassadeurs Anita Ossewaarde en Anke van de Reijt, leerlingen van Het Bastion en cursisten van het Kellebeek college namen een gedeelte van het boek voor hun rekening. Anita Ossewaarde en Anke van de Reijt waren zelf ooit laaggeletterd en komen nu op voor de belangen van diegenen die niet of moeilijk kunnen lezen en schrijven. De cursisten van het Kellebeek college hebben het lezen en schrijven opnieuw moeten leren, nadat ze het eerder als het ware verleerd waren. 

Naar schatting zijn er in Moerdijk ongeveer 3.500 inwoners die moeite hebben met lezen en schrijven. De gemeente Moerdijk probeert op verschillende manieren om deze groep te bereiken en vooruit te helpen.

Meer weten?

Op onze pagina Laaggeletterdheid vindt u meer informatie over dit onderwerp. Ook www.bibliotheekvannu.nl biedt informatie over dit onderwerp.