Welke Moerdijkse stichtingen, verenigingen en organisaties dragen ook bij aan de ‘Meedoenwebshop’?

Geplaatst: 28-9-2016

Moerdijk gaat per 1 januari 2017 online met de “Meedoenwebshop” en wil samen met verenigingen, stichtingen en organisaties inwoners met een laag inkomen meer laten participeren in de samenleving! De ‘Meedoenwebshop’ is de webwinkel waar inwoners van Moerdijk met een laag inkomen ‘meedoenregelingen’ kunnen aanvragen en waar ze met hun ‘meedoentegoed’ online kunnen winkelen. Dit is een initiatief van de gemeente Moerdijk en wordt uitgevoerd door het Werkplein Hart van West-Brabant.

Meedoen

Meedoenregelingen zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen actief mee te kunnen laten doen door bijvoorbeeld lid te worden van een sportvereniging. De regels hiervoor zijn opgesteld in de beleidsregels maatschappelijke participatie van de gemeente Moerdijk. Bedrijven, verenigingen en instellingen uit de hele regio kunnen in deze webwinkel gratis hun producten en diensten aanbieden. Inwoners uit Moerdijk kunnen die digitaal ‘kopen’ met het tegoed dat ze na aanmelding hebben ontvangen.


De ‘Meedoenwebshop draait al met succes voor inwoners van Etten-Leur en Halderberge. Vanaf 2017 kunnen dus ook inwoners van Moerdijk gebruikmaken van dit initiatief. Zo moeten ook zij beter kunnen deelnemen aan sportieve, culturele, sociale en educatieve activiteiten en daarmee aan onze gemeenschap. Niet alleen een mooi initiatief voor hen. Het biedt ook deelnemende bedrijven, verenigingen en instellingen kansen en voordelen. Bijvoorbeeld: naamsbekendheid, nieuwe klanten/leden en beperking van onbetaalde rekeningen. Want de betaling van de facturen verloopt grotendeels via het Werkplein Hart van West-Brabant.  

Uitnodiging

Iets voor uw vereniging of stichting? De gemeente Moerdijk nodigt alle verenigingen en stichtingen in de regio Moerdijk uit voor een voorlichtingsbijeenkomst over de ‘Meedoenwebshop’ en wat die voor uw organisatie kan betekenen.
Wanneer: maandag 3 oktober, aanvang 19.30 uur
Waar: gemeentehuis Moerdijk, Pastoor van Kessellaan 15 Zevenbergen
Aanmelden: stuur een email naar marianne.bestebreur@moerdijk.nl
Meer weten? www.meedoenhartvanwestbrabant.nl