Nieuwe beheerder wil Fort de Hel laten zien, horen en proeven

Geplaatst: 28-4-2017

Pieter Korteweg wil als nieuwe beheerder van Fort de Hel bezoekers vooral laten genieten van de historie van het fort. Met exposities in beeld en geluid, met ambachtelijke, authentieke gastronomie uit die tijd en met kunst- en cultuurgerelateerde activiteiten. Daarnaast kunnen dagrecreanten genieten van diverse fiets- en wandelarrangementen. Ook daarbij staat de beleving van de historie centraal.

De beheerder is geboren en getogen in de Beaumontpolder, onderdeel van de Sabina-Henricapolder. Familieleden vonden o.a. in Fort de Hel in 1944 een schuilplaats voor de vuurlinie. De ondernemer die gastronomie op locatie verzorgt met ambachtelijke producten, kwam als beste inschrijver uit de bus. Wethouder Zwiers: ‘De gepresenteerde plannen passen helemaal in de lijn die we met het fort voorstaan. Het is prachtig dat deze ondernemer zijn passie ook wil vormgeven op deze bijzondere locatie’.

Pieter Korteweg: ‘Ik wil van Fort de Hel een fort maken van en voor iedereen.'

Vakantieperiode

Woensdag 10 mei krijgt de beheerder de sleutel. Dan gaat hij aan de slag met de inrichting. De bedoeling is dat het fort open is als de zomervakantie aanbreekt. Binnenkort worden de omwonenden uitgenodigd voor een kennismaking met de beheerder.