Themabijeenkomst: Eenzaamheid, depressie en rouw

Geplaatst: 10-4-2017

Soms lijkt het zo op elkaar maar het is een groot verschil of iemand eenzaam is of depressief. Maar hoe kun je weten wat het is? Surplus organiseert op maandag 8 mei een bijeenkomst hierover in De Standaert in Standdaarbuiten.

Wanneer spreek je nog over rouw en wanneer is het nu echt een depressie? Het is soms moeilijk om rouw en depressie van elkaar te onderscheiden. Rouw kan soms, zonder dat iemand het merkt, overgaan in een depressie. Toch zijn er wel een aantal verschillen aan te geven.

Depressie kan ook worden verward met eenzaamheid. Iemand heeft bijvoorbeeld veel verdriet omdat hij verhuisd is naar een vreemde stad of naar een verzorgingshuis. Men mist de mensen uit de vertrouwde buurt die gemakkelijk even binnen kwamen lopen. Daarbij komt dat sommige mensen het moeilijk vinden om nieuwe contacten te leggen en vereenzamen.

En soms is het voor de naaste omgeving een groter probleem als voor de persoon zelf. In deze informatie bijeenkomst krijgt u kennis, tips en handvatten aangereikt over de verschillen. Er is alle gelegenheid om uit te wisselen en vragen te stellen.

Maandag 8 mei van 19:30 – 21:30 uur
Adres: De Standaert, Timberwolfstraat 5 Standdaarbuiten
Surplus: Mantelzorg Gemeente Moerdijk

De workshop wordt gegeven door Anna-Reina van der Sluis, werkzaam bij Indigo Brabant