Online petitie voor dementievriendelijke samenleving

Geplaatst: 14-9-2017

De landelijke campagne ‘Laat ze niet staan’ is officieel van start gegaan! Teken uiterlijk 17 september de online-petitie. Op deze manier laat je zien dat je maatregelen steunt die de gemeente Moerdijk en heel Nederland dementievriendelijk moeten maken.

www.laatzenietstaan.nl

Op initiatief van ‘Samen dementievriendelijk’ loopt t/m 17 september de landelijke campagne ‘Laat ze niet staan!’. ‘Ze’ zijn in dit geval mensen met dementie. Bedoeling is om in deze periode zoveel mogelijk steunbetuigingen (emailadressen) te verzamelen voor meer begrip, aandacht en betere hulp voor mensen met dementie.

Het aantal dementiepatiënten in Moerdijk stijgt naar verwachting naar 660 in 2020, en bijna 1.000 in 2030. Op dit moment bedraagt dat aantal 590. Deze cijfers betekenen echter ook dat een nog veel groter aantal familieleden, vrienden en buren eveneens te maken hebben of krijgen met de gevolgen van dementie.

Moerdijk en dementie

Gemeente Moerdijk is zelf al op een aantal manieren bezig om inwoners met dementie waar mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld in samenwerking met o.a. Alzheimer Nederland, CZ Thebe en Surplus, waarbij elke organisatie vanuit de eigen kracht hulp biedt. Maar ook zijn er gratis trainingen voor mantelzorgers gegeven: ‘Hoe ga ik om met dementie?’

Meer weten? Kijk op de pagina van het Alzheimercafé Drimmelen-Moerdijk.