Nieuwe dienstregeling Arriva 2018

Geplaatst: 4-12-2017

Op zondag 10 december aanstaande start de nieuwe dienstregeling van Arriva 2018. Wat betreft de gemeente Moerdijk is er door provincie een aantal aanpassingen gedaan wat betreft streeklijnen, buurtbussen en scholierenlijnen.

1. Streeklijnen

Lijn 103 Willemstad – Roosendaal
In de avonduren vervallen alle ritten tussen Roosendaal Station, Roselaar en Westrand. Reizigers voor de Roselaar kunnen met de stadsdienst reizen, voor de Westrand is lijn 112 naar/van Bergen op Zoom het alternatief.

Lijn 117 Breda – Fijnaart
Tijdens de vakantieperioden overdag rijdt lijn 117 niet meer via Terheijden Dorp maar stopt alleen bij de halte Zeggelaan aan de N285. Lijn 123 is het alternatief. In de avonduren en op zaterdag blijft lijn 117 wel via Terheijden Dorp rijden.

Lijn 119 Breda – Zevenbergen
In de ochtendspits rijdt lijn 619 enkele minuten later om zo de drukke rit van lijn 119 vertrek rond 7:45 uur vanaf Zevenbergen te ontlasten. In de middagspits start de halfuurdienst een uur vroeger rond 17.00 uur i.p.v. rond 18.00 uur. Alternatieve reismogelijkheden zijn een kwartier eerder of een kwartier later. In de avonduren en op zondag verschuiven de vertrektijden met ongeveer een kwartier.
Zaterdagochtend vervalt de eerste rit van Breda naar Zevenbergen, de laatste rit van Breda naar Zevenbergen vertrekt zaterdagavond ruim een uur later kort na middernacht.
Zondagochtend wordt een extra retourslag Breda – Zevenbergen v.v. gereden.

2. Buurtbussen

Lijn 200 Dinteloord – Fijnaart/Klundert
In Dinteloord worden de aansluitingen op lijn 310 naar/van Rotterdam ruimer of vervallen. Alle aansluitingen in Fijnaart op de lijnen 103 en 117 blijven gehandhaafd.

Lijn 210 Klundert – Oudenbosch
De aankomst- en vertrektijden wijzigen licht, om in Oudenbosch de aansluiting op de Sprinter naar/van Dordrecht in de drukste richting te behouden. De aansluitingen op buurtbus 211 blijven gehandhaafd en verbeteren op lijn 311 naar/van Breda of naar/van Oud Gastel.

Lijn 218 Zevenbergschen Hoek – Zevenbergen
De aankomst- en vertrektijden wijzigen licht, om in Zevenbergen in de drukste richting aansluiting te geven op de Sprinter naar/van Roosendaal. Bij Langeweg, Drie Hoefijzers blijven de aansluitingen op lijn 117 in stand.

Lijn 219 Etten-Leur – Zevenbergen
De route wijzigt in Zevenbergen. Niet meer via de halte Oostrand, alternatief is de halte Hazeldonkse Zandweg waar buurtbus 219 gaat stoppen. In Zevenbergen wordt een grote lusvormige route via de Prins Hendrikstraat, Willem Alexanderlaan en Galgeweg gereden, alvorens via de St. Jorisstraat naar het eindpunt Zevenbergen, Station te rijden. Zo krijgt een groter deel van Zevenbergen een rechtstreekse verbinding met Etten-Leur.

3. Scholierenlijnen

Lijn 617 Willemstad – Breda
Lijn 617 rijdt in Zevenbergen dezelfde route als lijn 117. Het capaciteitstekort van lijn 117 bij Keizersweerd, Westrand en Kristallaan wordt daarmee verholpen.
Reizigers die nu met lijn 617 reizen vanaf De Meeren, Krooswijk en Torenveld kunnen met lijn 119 naar het station in Zevenbergen reizen en daar overstappen op lijn 117 of 617. In de middagspits vervallen alle ritten van lijn 617. Op lijn 117 wordt extra capaciteit geboden.

Lijn 618 Moerdijk – Breda
Lijn 618 rijdt via Terheijden Dorp in plaats van langs Terheijden. De volle bussen van lijn 123 worden daarmee ontlast.

Lijn 619 Klundert – Breda
Lijn 619 rijdt op verzoek van reizigers enkele minuten later. De drukke rit van lijn 119 wordt daarmee ontlast.

Kijk voor meer informatie wat betreft alle wijzigingen op:
https://www.arriva.nl/a/dienstregeling/dienstregeling-2018/noordbrabant.htm

Andere vormen van vervoer

Op initiatief van de gemeente Moerdijk onderzoekt Arriva samen met de provincie welke andere vormen van vervoer mogelijk zijn als alternatie wanneer er geen busvervoer beschikbaar is.