Gemeente Moerdijk lanceert unieke regeling voor woningverbetering

Geplaatst: 15-2-2017

Woningeigenaren kunnen bij gemeente Moerdijk tegen aantrekkelijke voorwaarden geld lenen om hun woning te verbeteren. Het gaat hier om maatregelen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en levensloopbestendigheid.

Er zijn meer gemeenten in Nederland die woningeigenaren regelingen aanbieden om hun huis te verduurzamen. De gemeente Moerdijk is echter de enige gemeente die met de Stimuleringslening drie pakketten tegelijk aanbiedt. Door de uitgebreide mogelijkheden kunnen bewoners zelf kiezen voor maatregelen die passen bij hun woonwensen; een betere beveiliging, energiebesparing, langer thuis kunnen wonen, of een combinatie ervan. Kortom; het is een compleet pakket.

Gratis woningscan

Wethouder Moerdijk Jaap Kamp: “bijzonder aan de Stimuleringslening is ook dat inwoners van Moerdijk helpen bij de uitvoering van de regeling. Zo voeren vrijwilligers en werknemers van Inbraakproof, Wonen met Gemak en Energiek Moerdijk op verzoek een woningscan uit. Aan de hand hiervan adviseren zij de woningeigenaar welke maatregel het beste bij de woonsituatie past. Deze scan met bijbehorend advies is gratis, vrijblijvend en onafhankelijk voor de woningeigenaren”.

Voordelen van de regeling

De voordelen van deze regeling zijn onder andere: een beter wooncomfort, een lagere energierekening, de mogelijkheid om langer in het eigen huis te blijven wonen, veilig wonen en een mogelijke verhoging  van de waarde van de woning. Voldoende redenen dus om hiervan gebruik te maken.

Gefaseerde aanpak

Om aan de - naar verwachting -  grote belangstelling voor de Stimuleringsregeling te voldoen, worden de aanvragen gefaseerd per kern behandeld. Allereerst zijn de woningeigenaren in Standdaarbuiten geïnformeerd met een brief en een flyer. Vervolgens worden de hieruit volgende aanvragen afgehandeld. Daarna is een volgende kern aan de beurt. 

Meer informatie over de voorwaarden van de Stimuleringslening is te vinden op: https://www.moerdijk.nl/stimuleringslening.