Informatieavond Juzt over pleegzorg, maandag 13 februari

Geplaatst: 3-2-2017

Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe wordt u pleegouder? Kunt u werk en pleegzorg combineren? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Daarover gaat de informatieavond van Juzt Pleegzorg op maandagavond 13 februari in het gemeentehuis.

Een pleegmoeder vertelt over haar ervaringen en een medewerker van pleegzorg informeert over de voorbereiding en de begeleiding. Bezoekers kunnen vragen stellen en vrijblijvend kennis maken met wat je als pleegouder kunt betekenen voor een kind dat voor korte of lange tijd niet thuis kan wonen. Pleegouders zijn heel divers: alleenstaand, met partner of met gezin, ook senioren en mensen die werken kunnen veel voor een kind betekenen als pleegouder. Een groot huis of veel geld is niet nodig. Het is wel belangrijk dat pleegouders een kind veiligheid, stabiliteit en rust kunnen bieden.

Juzt zoekt samen met de gemeente Moerdijk verschillende pleeggezinnen voor kinderen die door omstandigheden niet thuis kunnen wonen. Ze verblijven dan voor korte of langere tijd in een pleeggezin. Vaak zijn dat mensen uit hun directe omgeving bijvoorbeeld familie of bekenden via school. Pas als dat niet lukt wordt gezocht naar een plekje in een ‘vreemd’ pleeggezin. In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld. Hierdoor is de vraag naar pleegzorg op dit moment veel groter dan het aanbod van beschikbare pleeggezinnen. Nieuwe pleeggezinnen blijven daarom hard nodig.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie over pleegzorg?

Kom dan naar de informatieavond op:

Maandag 13 februari van 20.00 tot 22.00 uur

Locatie: Gemeentehuis, Pastoor van Kessellaan 15 in Zevenbergen.

Deelname is vrijblijvend en verplicht tot niets. U bent van harte welkom.Wilt u een informatiepakket ontvangen of u aanmelden voor de informatieavond, mail dan naar pleegzorg@juzt.nl of  bel 076-525 64 44.