Kick-off Doe Effe Normaal woensdag 8 maart

Geplaatst: 1-3-2017

Op woensdagmorgen 8 maart om 08.45 uur vindt de DENO kick-off plaats door wethouder Eef Schoneveld en Kredietbank West-Brabant in groep 8 van de Julianaschool en de Kennedyschool in Fijnaart. Het DENO-project vindt plaats van woensdag 8 maart t/m donderdag 6 april. Het project ‘Doe effe Normaal’ heeft als doel leerlingen uit groep 8 weerbaarder te maken tegen ‘verleidingen’ die op hun weg komen bij de overgang naar het voortgezet onderwijs en in hun ontwikkeling bij het volwassen worden.

Gastlessen

De thema’s voor de gastlessen worden jaarlijks vastgesteld op basis van de vraag van scholen, uitgezet jeugdbeleid binnen de gemeente en ervaringen van de samenwerkende organisaties.
Voor dit schooljaar is gekozen voor 5 gastlessen over de thema’s ‘digipesten’ door Halt, ‘seksuele voorlichting en puberteit’ door de GGD, ‘voeding’ door Ookthuis , ‘omgaan met geld’ door de Kredietbank en ‘fysieke en mentale weerbaarheid’ door Doyo.  

Theateroptreden afsluitingsavond DENO

Op donderdag 6 april is er om 19.30 uur een DENO afsluitingsavond voor kinderen en ouders in het gemeentehuis in Zevenbergen. Het theateroptreden Assepester staat op deze avond stil bij de uitdagingen waar kinderen en ouders bij de overgang van het basis naar het voortgezet onderwijs mee te maken krijgen. Voorafgaand en na afloop van de theatervoorstelling is er een DENO-markt. De uitnodigingen worden via de scholen uitgezet.