Gemeente daagt inwoners uit om 100 dagen afvalvrij te leven

Geplaatst: 5-1-2017

Noem het een uitdaging of een groot avontuur. Maar wij gaan het proberen! Doe je mee? Gemeente Moerdijk biedt haar inwoners de mogelijkheid mee te doen aan het experiment ‘Restafvalvrij 100-100-100’. Samen met nog vijf andere gemeenten in de regio worden in totaal 100 huishoudens uitgedaagd om 100 dagen lang zo goed mogelijk afvalvrij te leven. Nu de gemeente ervoor staat het restafval terug te dringen naar 100 kilogram per persoon per jaar, is dit een leuke stimulans voor haar inwoners.

We gaan in de maand januari op zoek naar huishoudens die deze uitdaging aandurven. Van jong tot oud, van alleenstaand tot grote gezinnen, van woonachtig in een appartement tot aan een vrijstaande woning. Iedereen is welkom! Lukt het je om afval zo goed te scheiden dat er (bijna) geen restafval overblijft?

Wat gaat er gebeuren?

De deelnemende huishoudens gaan van 1 februari tot en met 11 mei 2017 zo goed mogelijk afvalvrij leven. Als deelnemer sta je er niet alleen voor. Op een speciaal online platform deel je je ervaringen, foto’s, video’s en tips. Daarnaast ga je samen met de andere deelnemers aan de slag met weekopdrachten.

Durf jij de uitdaging aan? Meld je aan via het platform: restafval.100-100-100.nl en doe mee! Heb je nog vragen, neem dan eerst een kijkje op de website of stuur een e-mail naar restafvalvrij@100-100-100.nl.