Overstaptaxi: alternatief voor OV Willemstad-Numansdorp

Geplaatst: 10-1-2017

Van Willemstad naar Numansdorp, of omgekeerd, maar er rijdt geen openbaar vervoer? Dan is de Overstaptaxi een prima alternatief. De Overstaptaxi biedt de mogelijkheid om te reizen tegen het reguliere bustarief, maar dan per (deel)taxi. Vanaf dit jaar kunnen inwoners uit Willemstad of Helwijk op hun huisadres opgehaald/afgezet worden (en niet meer bij de bushalte) door de Overstaptaxi.

Zo is het dus nog mogelijk om vanuit elk adres in Willemstad of Helwijk tijdens bepaalde daluren naar het OV-knooppunt aan de A29 (bij Numansdorp) of naar de bushalte Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp te reizen. En vanaf daar weer verder met het reguliere openbaar vervoer naar bijvoorbeeld Rotterdam.
De Overstaptaxi is onderdeel van Deeltaxi West-Brabant en geïntroduceerd door de gemeente Moerdijk om openbaar vervoer te bieden op de tijden dat het ‘gewone’ openbaar vervoer (dus de buslijndiensten van Arriva) niet rijdt in dit deel van de gemeente.

Hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig: reserveren uiterlijk twee uur voor de gewenste vertrektijd, de taxi rijdt dan tussen een kwartier voor en een kwartier na de afgesproken tijd thuis voor. Eindbestemming (halte bij de A29 of Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp) bereikt? Dan is daar gelegenheid om over te stappen op de bus, die verder vervoert richting Rotterdam. En de rit terug naar huis gaat op dezelfde manier: komt de bus aan bij de halte A29 of Wethouder van der Veldenweg in Numansdorp, dan is het mogelijk om verder te reizen met de Overstaptaxi. Ook hier geldt: uiterlijk twee uur voor de verwachte aankomsttijd van de bus reserveren. De taxi staat dan binnen een kwartier van de aankomsttijd klaar. De prijs is vergelijkbaar met het bustarief: een instaptarief van € 0,89 + € 0,151 per.