Ben alert op inbraken in schuurtjes

Geplaatst: 12-6-2017

In de afgelopen weken hebben binnen de gemeenten van de Markiezaten (Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht ) een aantal inbraken in schuurtjes bij woningen en tuinhuisjes plaatsgevonden. Ook bedrijfsauto’s zijn een gewild doelwit voor dieven. De buit bestond voor het merendeel uit duur gereedschap. De politie waarschuwt mensen om alert te zijn.

Zorg dat ramen en deuren van schuren, stallen, garages en tuinpoorten goed afgesloten zijn en voorzie deze van goed hang- en sluitwerk. Ook kan het toepassen van bijvoorbeeld lichtsensoren helpen om een schuur minder aantrekkelijk te maken voor dieven. Daarnaast helpt het graveren of op andere wijze merken van gereedschap om aangetroffen gestolen goederen sneller terug kunnen geven aan de eigenaren.

Verdachte situaties

Als u iets ongewoons ziet of niet vertrouwd, bel dan direct de politie. Ziet u laat op de avond of in de nacht bestelbusjes rijden, ziet u mensen in het weiland of ziet u schijnsels van zaklampen, bel dan direct de politie. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Betrapt u mensen op heterdaad bij een inbraak bel dan 1-1-2.