Komt dat zien! en vooral proberen - Vrijdag 23 juni Technobiel in Klundert

Geplaatst: 12-6-2017

"Komt dat zien", een ouderwetse term voor beroepen die, letterlijk en figuurlijk, vernieuwend zijn. Dat bewijst vrijdag 23 juni de Technobiel, die die dag in Klundert staat. Leerlingen van groep 7/8 van De Rietvest, De Molenvliet en Het Palet uit Klundert maken die dag kennis met techniek en kunnen allerlei proeven doen in de indrukwekkende vrachtwagen.

Werkgelegenheid in veelzijdige sector

Wethouder Thomas Zwiers opent om 09.00 uur de techniek-ochtend in de Technobiel op het parkeerterrein van Optisport in Klundert en zal ongetwijfeld ook binnenkijken; hij breekt regelmatig een lans voor het werken in de techniek. Zwiers: "In deze sector nemen digitalisering en ontwikkeling van nieuwe technologie een grote vlucht en de werkgelegenheid neemt er toe. Er is veelzijdig werk te vinden, voor jongens én voor meisjes. Dat zien we ook hier in de bedrijven in Moerdijk. Daarom proberen we kinderen al vroeg voor techniek te interesseren. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en we hopen natuurlijk dat die toekomst hier in Moerdijk ligt. Door jongeren te interesseren in deze banen en mogelijkheden sluiten we onderwijs en werkgelegenheid goed op elkaar aan. Dat is een wisselwerking én versterking. Immers, de jongeren krijgen kansen en het bedrijfsleven geïnteresseerde, jonge medewerkers".

De Technobiel

Met AR (augmented reality) de vijf storingen in een cv-ketel oplossen, aan de slag met robot Meccanoid, spraakherkenning en programmeren zijn een paar van de dingen die de kinderen kunnen ontdekken in de vrachtwagen van Otib. Het laat weer eens zien dat de tijd dat een technische baan betekende dat je dagenlang met zwarte handen en een blauwe overall aan je werkdagen doorbracht ver achter ons ligt.

Otib is het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technisch Installatie Bedrijf. De technische installatiebranche is met bijna 10.000 werkgevers en ruim 120.000 werknemers één van de grootste branches van Nederland. OTIB ondersteunt werkgevers en werknemers uit de branche bij het (verder) ontwikkelen van hun kennis en vakmanschap. Ook wil OTIB jong en oud kennis laten maken met de branche.

Vrijdag 23 juni, parkeerterrein Optisport in Klundert

De Technobiel staat op vrijdag 23 juni van 09.00 uur tot 13.00 uur op het parkeerterrein van Optisport aan de Molenvliet 7a in Klundert. Vier klassen van De Rietvest, De Molenvliet en Het Palet bezoeken de Technobiel. Het programma is als volgt:

09.00 uur: Opening techniek-ochtend door wethouder Thomas Zwiers
09.00 uur – 10.00 uur: Basisschool de Rietvest groep 7/8
10.00 uur – 11.00 uur: Basisschool de Molenvliet groep 7/8
11.00 uur – 12.00 uur: Basisschool de Rietvest groep 7 en basisschool het Palet groep 7
12.00 uur – 13.00 uur: Basisschool het Palet groep 8

Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s van de leerlingen zijn ook van harte welkom.
Kijk voor meer informatie op www.otib.nl/voorlichting/basisonderwijs/technobiel