Leerlingen De Rietvest kleuren Klundert groen

Geplaatst: 17-3-2017

Groep 7 en 8 van basisschool De Rietvest planten woensdag 22 maart om 11.00 uur bomen aan de Ambachtsherenweg in Klundert. Vanwege de Nationale Boomfeestdag planten ze jonge bomen in de jonge wijk Rodeborg en kleuren daarmee Klundert een beetje groener. Gemeente Moerdijk sluit jaarlijks aan bij de landelijke actie om de aandacht voor biodiversiteit te vergroten, een speerpunt uit de paraplunota Leefomgeving. Wethouder Jaap Kamp helpt de kinderen mee.

Waarom is groen gezond?

Voorafgaan aan het planten gaat wethouder Kamp om 10.30 uur eerst langs de school om met de leerlingen in gesprek te gaan over de vraag: Waarom zijn bomen en dus een groene omgeving belangrijk voor ons? Vervolgens nemen ze de schep in de hand en gaan aan de slag in de Ambachtsherenweg. Daar planten ze 13 Gleditsia Triacanthos Skyline bomen, een sierlijke boom met fijne frisgroene blaadjes.

Verkeersveiligheid

Vanwege de verkeersveiligheid is Ambachtsherenweg op 22 maart gedeeltelijk afgezet met dranghekken. Het doorgaand verkeer ondervindt hiervan geen hinder. De in- en uitrit van de Ambachtsherenweg naar Hamar (Rodenborg) is tijdens het planten (11.00 uur – 12.00 uur) afgesloten. Omwonenden zijn hierover geïnformeerd met een bewonersbrief.

40 voetbalvelden aan bomen

Dit jaar is het de 60ste editie van de Nationale Boomfeestdag. Binnen alle deelnemende gemeenten gaan in totaal zo’n 100.000 leerlingen aan de slag om op 22 maart bomen te planten. Ieder jaar planten leerlingen zo’n 200.000 bomen, wat gelijk staat aan ongeveer 40 voetbalvelden.