Online seminar: ‘Dag en nacht met dementie’

Geplaatst: 29-5-2017

Leven met dementie is vaak zwaar, ondanks dat er ook mooie momenten zijn. Wist u dat u uw naaste vaak al kunt helpen door kleine veranderingen in huis aan te brengen of in de indeling van zijn of haar dag? Gemeente Moerdijk werkt samen met zorgverzekeraar CZ om te zorgen dat de dementiezorg toekomstbestendig blijft. Samen bieden wij op donderdag 8 juni een gratis online seminar aan.

Het online seminar ‘Dag en nacht met dementie’ is op donderdag 8 juni om 19.30 uur gratis te volgen. Live vanuit de studio vertellen casemanager Gerben Jansen en verpleegkundig consulent Freek Gillissen welke praktische aanpassingen ervoor kunnen zorgen dat uw naaste zich beter voelt. Ook leggen ze u uit waarom deze kleine veranderingen een positief effect kunnen hebben op uw naaste.

Bijvoorbeeld:

  • Leg in de zomer alleen zomerkleren in de kast, in de winter alleen winterkleren.
  • Zorg voor contrastkleuren op tafel zoals zwart bestek en rode borden.
  • Zet de favoriete stoel van uw naaste zo neer dat er niemand achterlangs kan lopen.

Kortom, een seminar vol met praktische tips en informatie voor u als mantelzorger van iemand met dementie. Het mooie is: u hoeft er de deur niet voor uit. Volg het seminar gewoon op uw tablet, computer of smartphone. En als u vragen hebt, kunt u ze tijdens de uitzending meteen stellen aan onze experts. .

Zo meldt u zich aan

Het seminar is gratis en iedereen kan deelnemen. Aanmelden gaat heel snel en eenvoudig. Ga naar de website van CZ Mantelzorg en vul uw gegevens in. Dan ontvangt u een bevestigingsmail met meer informatie.

Samenwerking

Om te zorgen dat de dementiezorg toekomstbestendig blijft, is er een samenwerking gestart tussen zorg- en welzijnsaanbieders (incl. vrijwilligersorganisaties), huisartsen, Alzheimer Nederland, gemeente Moerdijk en zorgverzekeraar CZ. Door over de stelsels heen te werken geloven deze partijen dat de zorg en ondersteuning voor een persoon met dementie en hun mantelzorger verbeterd wordt. Zodat de kwaliteit van leven voor beiden zal toenemen.