In januari inschrijving laatste kavels 1e fase Waterwijk Fijnaart

Geplaatst: 18-12-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Vanaf 13 januari komen de laatste kavels van de 1e fase van Waterwijk Fijnaart op de markt. Kopers kunnen al vanaf medio maart 2020 starten met de bouw van hun droomwoning.

Na het sluiten van de eerste inschrijvingsperiode was begin november de 1e reserveringsavond. In fase 1 zijn kavels gereserveerd voor 8 vrijstaande woningen, één twee-onder-een-kap woning en één rijtje van 3 woningen. 

Focus op fase 1

De gemeente wil voorkomen dat toekomstige bewoners van fase 1 straks lang in een wijk wonen die nog niet woonrijp is gemaakt. Iedereen vindt het immers prettig om in een wijk te wonen die ‘af’ is. Dus met definitieve bestrating en beplanting. Het afmaken kan pas als er geen zwaar bouwverkeer meer in dat deel van de wijk komt. Daarom ligt nu de focus op de verkoop van de resterende plekken van fase 1. 

Nog zeven kavels

De resterende plekken van fase 1 worden als vaste kavels verkocht. Het gaat om zeven kavels die variëren van 450 m2 tot 603 m2. Prijzen vanaf € 141.570 incl. BTW excl. overige kosten. Op de kavels kunnen vrijstaande woningen worden gebouwd. In de afbeelding hieronder ziet u de kavels.

Inschrijving

De inschrijving voor de kavels loopt van 13 januari tot en met 10 februari 2020. Indien er meerdere gegadigden zijn voor een kavel vindt een loting plaats door de notaris. 

Fase 2

Op de reserveringsavond hebben sommige mensen hun inschrijving doorgeschoven naar de 2e of latere bouwfase. De gemeente wil in de eerste helft van maart duidelijkheid geven over de uitgifte van fase 2.