Inbraken tijdens donkere dagen tegengaan

Geplaatst: 31-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Nu het buiten langer donker dan licht is, grijpen inbrekers het duister aan om hun slag te slaan. De politie ziet in de winterperiode vaak een toename van het aantal woninginbraken. Wat kunt u zelf doen om het inbrekers lastiger te maken?

Voorkomen is beter dan genezen

Ziet u iets verdachts? Aarzel dan niet en bel 112. Zestig procent van de aanhoudingen voor een woninginbraak gebeurt op heterdaad. Daarvan begon 80 procent met een melding van een alerte inwoner. De politie kan niet overal op elk moment zijn, maar met uw extra ogen en oren kunnen we samen iets tegen woninginbrekers doen.

3L-principe

Als inbrekers ergens een hekel aan hebben, is dat het 3L-principe: Licht, Lawaai en Lang werk. Inbrekers proberen de kans om gepakt te worden zo klein mogelijk te maken. Daarom slaan ze vaak toe in het donker. Ze worden gehinderd als er ineens een lamp aangaat. En ze vinden het niet fijn als ze te maken krijgen met een slot dat een paar minuten duurt om open te maken. Kortom, zorg voor goede sloten. Vergeet ook niet om uw deuren en ramen goed af te sluiten, zowel op de onder- als bovenverdieping. 

Financiering van inbraakpreventie bij u thuis

Wij vinden het als gemeente belangrijk dat onze inwoners veilig en comfortabel kunnen wonen. Daarom hebben we de Stimuleringslening in het leven geroepen. Met deze lening kunt u tegen een lage rente uw woning comfortabeler en veiliger maken. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden moerdijk.nl/stimuleringslening