Oudere lantaarnpalen onderzocht op stabiliteit

Geplaatst: 24-10-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Een gespecialiseerd bedrijf inspecteert de komende tijd op diverse plekken in de gemeente Moerdijk lantaarnpalen. Het gaat om lichtmasten die vrijwel allemaal uit de jaren 70 en 80 stammen. Het onderzoek start op maandag 28 oktober en duurt ongeveer 2 weken.

In de gemeente Moerdijk staan zo’n 8000 lantaarnpalen. Er zijn allerlei factoren die bepalen hoe lang zo’n mast meegaat en of hij stabiel en veilig blijft. De constructie van de mast zelf speelt een rol, maar ook omgevingsfactoren zoals strooizout, maaischade of hondenurine.

Een bedrijf gespecialiseerd in het meten van openbare verlichting inspecteert de komende dagen de stabiliteit van ruim 800 masten in de gemeente Moerdijk. Dat gebeurt met speciale apparatuur. Uit de meting blijkt of een lantaarnpaal vervangen moet worden, of nog een tijdje mee kan.

Er gaan twee onderzoeksploegen aan de slag. Afhankelijk van de breedte van het trottoir of de berm kunnen de metingen kortdurend enige hinder geven voor het verkeer, wanneer het onderzoekskarretje nabij de rijbaan staat.