Zeeman Vastgoed onderzoekt haalbaarheid ontwikkeling Kop Roode Vaart

Geplaatst: 25-9-2019

Nieuwsbericht afbeelding

Zeeman Vastgoed en de gemeente Moerdijk onderzoeken de haalbaarheid om de ontwikkeling van Kop Roode Vaart mogelijk te maken. In juni ontbonden de gemeente Moerdijk en projectontwikkelaar Van Wanrooij de intentieovereenkomst Kop Roode Vaart.

Zeeman Vastgoed, de eigenaar van het grondgebied aan de Generaal Allenweg, zocht - na het ontbinden van de intentieovereenkomst met Van Wanrooij - contact met de gemeente om de mogelijkheid tot samenwerking te onderzoeken.

Lange historie

Al bijna 20 jaar wordt geprobeerd het project Kop Roode Vaart tot ontwikkeling te brengen. Diverse ontwikkelaars en even zoveel plannen passeerden de revue. Ook de samenwerking die vanaf 2014 met Van Wanrooij liep, leidde niet tot een haalbaar plan. 

Hoge prioriteit

“Het project vraagt een lange adem maar ik vind het heel belangrijk dat we het gebied aan de Generaal Allenweg en een deel van de Huizersdijk kunnen ontwikkelen. Woningbouw heeft voor het college hoge prioriteit. Zeeman Vastgoed heeft een financiële onderbouwing aangeleverd waaruit blijkt dat ontwikkeling voor hen haalbaar is. Met hen willen we tot een intentieovereenkomst komen waarbij de gemeentelijke risico’s zo veel als mogelijk worden beperkt”, aldus verantwoordelijk wethouder Brummans. 

Vervolg

Naar verwachting is vóór het einde van dit jaar bekend of het lukt om een intentieovereenkomst te sluiten. 

Projecten