Bereikbaarheid Willemstad 2 tot en met 5 mei

Geplaatst: 29-4-2020

Ook komend weekend wordt het verkeer gereguleerd toegelaten tot Willemstad. De gemeente Moerdijk wil met het oog op de verspreiding van het coronavirus nog steeds voorkomen dat het te druk wordt in (de vesting van) Willemstad en daarmee onverantwoorde situaties ontstaan.

Tegelijkertijd wegen ook de belangen van ondernemers mee en willen we het dagelijks leven zoveel mogelijk behouden. Met deze werkwijze proberen we rekening te houden met alle aspecten. Omdat naar verwachting veel mensen genieten van een lang weekend, geldt de gereguleerde toegang ook op 4 en 5 mei. Alle dagen van 12.00 tot 17.00 uur. Na twee weekenden afsluiting, is het verkeer afgelopen weekend voor het eerst gereguleerd toegelaten tot Willemstad. Dat is naar tevredenheid verlopen. Het aantal bezoekers bleef beheersbaar.

Normaal gesproken is de vesting van Willemstad alleen op zondagmiddag gesloten voor gemotoriseerd verkeer. De afsluiting van de vesting geldt nu het hele weekend en 4 + 5 mei. Gemotoriseerd verkeer kan via het sluizencomplex naar Willemstad rijden tot op de parkeerplaatsen aan de Hellegatsweg en het Havenhoofd. 

Regulering

Mochten de parkeerplaatsen te vol raken, dan wordt het toestromend verkeer beperkt. Het verkeer wordt in dat geval al buiten Willemstad geïnformeerd en tegengehouden. Dat zou kunnen leiden tot files en wachttijden. Bestemmingsverkeer wordt uiteraard doorgelaten.