Grootschalige inkoopactie voor verduurzaming van uw koopwoning

Geplaatst: 24-4-2020

Huiseigenaren in de gemeente Moerdijk kunnen zich vanaf 8 mei inschrijven voor een grootschalige inkoopactie van zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas en het waterzijdig inregelen van cv-installaties. Hiermee kunnen inwoners, veilig en tegen lage kosten, hun energierekening sterk verlagen.

De gemeente organiseert de actie in samenwerking met ‘Winst uit je woning’. Deze intermediair bundelt voor de hele gemeente de vraag en koopt maatregelen voor alle bewoners in, tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs. Voor isolatiemaatregelen is er bovendien een landelijke subsidie van 20%.

Alle woningeigenaren met een eigen dak in Moerdijk krijgen begin mei een brief over de inkoopactie en kunnen zich vrijblijvend inschrijven op www.winstuitjewoning.nl/moerdijk.

Waarom meedoen?

 • Vrijwel geen elektriciteitskosten meer met zonnepanelen
  Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is zeer interessant en loont voor de meeste woningeigenaren. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Bovendien ontvangt iedereen de 21% BTW op de aanschafprijs terug van de Belastingdienst. Dankzij verbeterde techniek en lagere prijzen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 6 en 8 jaar. Daarna profiteren inwoners nog ruim 20 jaar van gratis groene stroom van hun eigen dak.

 • Lagere energielasten met isolatie
  Vooral woningen die vóór 1976 zijn gebouwd, zijn veelal niet of slecht geïsoleerd. Dit gebrek aan isolatie kost de eigenaren van deze woningen onnodig veel energie en geld. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. De terugverdientijd is tussen de 3 en 5 jaar. Met vloerisolatie en isolatieglas besparen huiseigenaren op hun energierekening en maken zij hun huis een stuk comfortabeler. Een onafhankelijk adviseur controleert elke woning én helpt inwoners keuzes te maken voor het juiste isolatietype.

 • Gemiddeld 20 procent subsidie bij twee isolatiemaatregelen
  Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid eenmalig rond de 20% subsidie krijgen op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen de inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen. Inwoners worden verregaand ‘ontzorgd’ met de subsidieaanvraag.

 • Meer comfort en lagere lasten door waterzijdig inregelen van de cv
  De radiatoren in de meeste huizen zijn slecht afgesteld. Hierdoor worden sommige kamers snel bloedheet en andere slechts traag warm. Daarnaast verbruikt een slecht afgesteld systeem vaak veel meer gas dan nodig. Lokale installateurs zijn beschikbaar om cv-systemen optimaal in te regelen. De inkoopactie biedt ook ‘doe-het-zelf kits’ voor de handige klusser.

 • Stimuleringslening Moerdijk beschikbaar
  De al bestaande Stimuleringslening wordt tijdens de inkoopactie ook onder de aandacht gebracht. Dat is een goedkope lening die de gemeente verstrekt voor verbetermaatregelen aan woningen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en/of levensloopbestendigheid.

Advies aan huis en uitvoering van klussen in tijden van Corona?

Adviseurs, isolatiebedrijven en installatiebedrijven kunnen veilig doorwerken de komende periode. De adviseurs en uitvoerders houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Een adviseur is voornamelijk buiten (voor de spouwmuur) en in de kruipruimte (voor de vloer). Het plaatsen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie vindt vrijwel volledig plaats vanaf de buitenkant van de woning. De adviseurs richten zich voornamelijk op de technische opnames en vermijden het contact met inwoners. Vloerisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte van uw woning. De uitvoerder komt slechts minimaal in uw woning. Overleg vindt plaats buiten de woning en op gepaste afstand. Indien gewenst kunnen de klussen ook gewoon pas over enkele maanden worden ingepland.

Informatievideo online beschikbaar

Na aanmelding voor de gezamenlijke inkoopactie ontvangen geïnteresseerden toegang tot een online informatievideo. In deze video geven experts toelichting op de actie. De video bevat de antwoorden op de meest gestelde vragen.

De gemeente wil woningeigenaren helpen de energielasten te verlagen én de CO2-emissie in de gemeente terug te dringen. Bewoners met vragen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op: 023-5836936. Vrijblijvend inschrijven voor de inkoopactie kan via www.winstuitjewoning.nl/moerdijk.

Begin mei kunnen veel huiseigenaren een brief op de mat verwachten. Vanaf dan is alles ook nog eens rustig na te lezen op deze website.

Voucheractie dit najaar

Overigens houdt de gemeente met Winst uit je woning ook een actie waarmee huiseigenaren een voucher t.w.v. €70,- cadeau krijgen waarmee ze kleine energiebesparende producten kunnen aanschaffen bij doe-het-zelf-zaken of andere winkels waar deze producten worden verkocht. Vanwege de beperkingen door corona is deze echter uitgesteld tot het najaar.