Kunst & Cultuurroute Moerdijk doorgeschoven naar 2021

Geplaatst: 25-4-2020

De Kunst en Cultuurroute Moerdijk is afgelast en wordt verplaatst naar 2021. Dit heeft de werkgroep in overleg met het bestuur van Cultuur Moerdijk besloten na de persconferentie van het Kabinet van 21 april.

Het grootste evenement van Moerdijk dat jaarlijks vele duizenden mensen trekt past niet in de huidige richtlijnen en niet in de 1,5 meter samenleving die voorlopig wordt verwacht. Ook Cultuur Moerdijk laat de gezondheid en veiligheid van vrijwilligers, deelnemers en bezoekers voorop staan.

Gezondheid eerst

Zoals minister president Mark Rutte al aangaf moeten we gezamenlijk primair gaan voor de gezondheid, verdere verspreiding van het Corona virus voorkomen en pas daarna weer verder gaan met andere zaken. Evenementen zijn tot 1 september niet toegestaan.

Afstand houden, geen grote bijeenkomsten, voorzichtig en oppassend blijven. De doelstelling van de organisatie om zoveel mogelijk mensen op de been te brengen en samen met de bezoekers en deelnemers te genieten van een prachtig spektakel in september staat haaks op die richtlijnen. Vandaar het besluit.

Organisatie en uitvoering

Juist dit jaar zouden ze er als stichting Cultuur Moerdijk een spektakel van maken en hebben ze in 2019 al een aparte werkgroep in het leven geroepen waarin alle culturele kennis binnen de stichting verzameld is. En deze groep was al enthousiast bezig.

Uiteraard laten ze de gemaakte plannen niet varen. Ze zullen, als dat mogelijk is, volgend jaar alsnog met enthousiasme weer oppakken en uitvoeren. Kunst en cultuur in al zijn aspecten. Voor alle doelgroepen en deelnemers. Zoals al dit jaar gepland was, een brede samenwerking met o.a. theater, MeerMoerdijk, veel jongeren, diverse orkesten, studenten van kunst academies, de horeca, onze Moerdijkse forten, de prachtige monumenten van Moerdijk en natuurlijk de kunstenaars en performers.

En nu verder

Als er toch nog mogelijkheden zijn om op een veilige manier, later dit jaar kleine losse acties te organiseren die volledig voldoen aan de richtlijnen dan zal Cultuur Moerdijk u daarvan natuurlijk op de hoogte houden. Verder zal de stichting proberen op hun social media, website en alternatieve manieren mensen alsnog te laten genieten van al het moois dat we op het gebied van kunst en cultureel in Moerdijk hebben. Middels tekst, audio, video en beeld.

Open Monumentendagen

Wat precies de gevolgen voor de Open Monumentendagen zullen zijn is mede afhankelijk van de landelijke organisatie. Informatie hierover volgt later.