Meer thuis tijdens de coronatijd betekent ook meer afval: Help mee Moerdijk schoon en veilig te houden

Geplaatst: 3-4-2020

Volle containers, uitpuilende kledingbakken en file bij het milieustation. Nu we veel thuis zijn doen we meer boodschappen, maar hebben we dus ook meer huishoudelijk afval. En we hebben eindelijk tijd om ons huis goed op te ruimen of de tuin aan te pakken, mede aangemoedigd door de voorjaarskriebels. 

Om al dat huisvuil te verwerken wordt er door de medewerkers van gemeente Moerdijk en Afvalservice Breda dan ook met man en macht gewerkt. Zowel bij de inzameling aan huis, als bij de ondergrondse containers en op de milieustraat, waar het ongekend druk is. Bezoekers wordt gevraagd iets meer geduld te hebben om samen de corona voorschriften goed te kunnen naleven en daar kan op gehandhaafd worden. 

Om besmetting te voorkomen is het van groot belang ook onze omgeving schoon te houden. 

Zo houden we het samen onder controle:

 1. Breng alleen het noodzakelijke naar het milieustation
  Kom alleen naar de milieustraat als dat noodzakelijk is en breng alleen het noodzakelijke. Kom alleen (is dat vanwege het lossen echt niet mogelijk dan maximaal met 2 personen) en houd 1,5 meter afstand van andere mensen. Door een beperkt aantal voertuigen tegelijkertijd binnen te laten lukt dat. Om 16:00 uur sluit de milieustraat. Als na 15:30 blijkt dat het te druk is in de rij kan het zijn dat de wachtrij wordt gesloten. Dus zorg ervoor dat u niet te laat komt! 

 2. Laat grof huishoudelijk afval of snoeiafval ophalen aan huis
  U kunt grof huishoudelijk afval ook aanmelden via moerdijk.nl/grof-huishoudelijk-afval. Het formulier geeft aan wanneer het opgehaald kan worden. Dit kan nu wel langer duren dan u gewend bent, omdat we ook hier maatregelen hebben moeten treffen: er is een maximumaantal adressen dat zich per keer kan aanmelden. Dus ook bij deze service vragen wij wat meer geduld van u dan normaal. Kijk in de afvalwijzer-app voor de ophaaldagen op uw adres en wat we verstaan onder grof huishoudelijk afval. 

 3. Denk aan de hygiëne rondom ondergrondse containers
  Dagelijks worden er extra controlerondes gereden langs alle ondergrondse containers. We merken dat ook deze eerder vol zijn dan gebruikelijk. Zit de container vol? Meld het ons en neem alstublieft uw afval weer mee naar huis of check uw andere container in de buurt. Denk ook aan de hygiëne bij het openen en sluiten van de container. Was bijvoorbeeld vooraf uw handen en/of neem een plastic zakje of handschoen mee.

 4. Illegale afvaldumping. Help ons mee op te letten.
  De gemeente is momenteel extra scherp op illegale afvaldumping. Ziet u het? Meld het ons alstublieft. Dat kan eenvoudig met de BuitenBeter app.

 5. Duik eens in de AfvalWijzer
  Weet u niet waar u met uw afval naartoe moet of hoe het kan worden gerecycled? Neem eens een kijkje op mijnafvalwijzer.nl of in de AfvalWijzer-app. Die staat boordevol informatie en tips. Onder het kopje Verzamelcontainers staan alle locaties van containers en kleding- of glasbakken in de buurt. Thuis met kinderen? Van afval knutsel je de mooiste kunstwerken! 

Iets melden? Doe dat via het meldingsformulier of de BuitenBeter app. 

We houden ons mooie Moerdijk graag schoon en veilig. Daar help jij toch ook aan mee? 

Let op: op Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) is de milieustraat gesloten.