Nieuwe noodverordening 1 april 2020

Geplaatst: 3-4-2020

Er is sinds 1 april een nieuwe Noodverordening voor de Veiligheidsregio Midden en West Brabant van kracht. Deze regels gelden dus ook voor de gemeente Moerdijk. De bestaande maatregelen zijn verlengd tot 28 april. Er zijn ook aanvullingen bijgekomen:

Tot en met 10 mei mag je op (mini)campings, recreatieparken, maar ook in o.a. Bed & Breakfasts, Airbnb’s en jachthavens niet meer overnachten. Je mag hier ook geen overnachtingen meer aanbieden. Er zijn uitzonderingen:

  • Hotels
  • Onderdak voor seizoenarbeiders en zorgpersoneel
  • Vaste standplaatsen als daar eigen sanitaire voorzieningen zijn
  • Tijdelijke bewoning anders dan voor recreatief nachtverblijf (denk aan persoonlijke omstandigheden zoals een echtscheiding)

Ook moeten toiletten, douches en wasgelegenheden op recreatieparken, kampeerterreinen, maar ook bij parken, natuurgebieden en stranden gesloten zijn.

De officiële tekst van de noodverordening is natuurlijk leidend, die vind je hier: Noodverordening.
Er is ook een makkelijk leesbare versie gemaakt en antwoorden op veelgestelde vragen

Handhaving

Gelukkig zien we dat heel veel inwoners zich aan de maatregelen houden. Afgelopen week hebben we helaas ook de nodige waarschuwingen uit moeten delen. Inmiddels zijn de regels echt wel duidelijk voor iedereen. Daarom gaan zowel politie als toezichthouders van de gemeente bij overtredingen nu verbaliseren.