Ontdek de forten in Moerdijk

Geplaatst: 7-8-2020

Heeft u al eens één van de prachtige forten in onze gemeente bezocht? Zo zijn Fort Sabina, Fort de Hel en Fort Bovensluis echte aanraders voor een uitstapje.

Op Fort Sabina bij Heijningen staan de komende maanden leuke activiteiten op het programma voor jong en oud. Op de website van Fort Sabina kunt u zich inschrijven voor bijvoorbeeld een heerlijke picknick met het gezin, een rondleiding met een gids of bijvoorbeeld een natuurlab.

Op Fort de Hel Willemstad heeft u een prachtig uitzicht met een heerlijke menukaart met onder andere de echte Ruigenhilse frieten. Rond de Hel kunt u zalig wandelen. Daarnaast vormt het fort vaak het decor voor allerlei culturele evenementen. Benieuwd wat het fort nog meer te bieden heeft? Check dan de website van Fort de Hel.

Fort Bovensluis tussen Willemstad en Noordschans is onderdeel van de Stelling van Willemstad en moest vroeger dekking geven aan Fort De Ruijter, nu Fort Sabina. Nadat het fort zijn militaire functie verloor, werd het gebouw in 1952 opgekocht door de heer Boertjes. Tot vandaag de dag is het fort in handen van de familie Boertjes en vormt het één van de leuke bezienswaardigheden bij Willemstad. Het ligt middenin het gelijknamige recreatiepark en herbergt het gezellig familierestaurant Fort Bovensluis.