Deeltaxi tijdens de feestdagen en de tarieven 2021

Geplaatst: 8-12-2020

Gezellig samen met familie of vrienden de feestdagen doorbrengen: dat kan. Gewoon met deeltaxi.

Wanneer rijdt Deeltaxi tijdens de feestdagen?

  • Tijdens de kerstdagen (25 en 26 december) tot 01.30 uur ’s nachts.
  • Op oudejaarsavond en -nacht tot 22.00 uur en tussen 00.45 en 2.00 uur. De deeltaxicentrale bij PZN is bereikbaar op dezelfde momenten dat er gereden wordt.
  • Op nieuwjaarsdag van 07.00 uur tot 01.30 uur. 

Wanneer kunt u het beste een rit inboeken?

Kerst: Boek uw rit vóór 21 december. Wij Deeltaxi vervoert u dan op het gewenste tijdstip.Vanaf 22 december worden geen reserveringen voor kerst aangenomen en bestaat de kans dat zij geen vervoer meer voor u kunnen regelen. Dit geldt zeker voor het rolstoelvervoer. Wijzigingen in geboekte ritten kunt u doorgeven tot en met 20 december.

Oudjaar: Reserveer uw ritten voor 31 december en 1 januari op tijd. Bestel uw deeltaxi voor oudejaarsavond en -nacht in ieder geval vóór 31 december 18.00 uur.

Hoe kunt u uw rit inboeken?

Bel het reserveringsnummer 088 - 076 10 00 om uw ritten voor de feestdagen te boeken. Natuurlijk kunt u uw ritten ook via de website of MijnTaxiApp reserveren. Daarmee houdt u ook zicht op uw eerder gemaakte ritten. 

Corona en Deeltaxi

In het openbaar vervoer geldt een mondkapjesplicht. Een mondkapje moet uw neus, mond en kinbedekken. Een (doorzichtig) spatscherm, ook wel face of mouth shield genoemd, is géén alternatief voor een mondkapje. Draag dus een mondkapje, anders neemt de chauffeur u niet mee!

Naast de mondkapjesplicht blijven de maatregelen zoals pinnen en afstand houden ook van kracht in de Deeltaxi. De adviezen van het RIVM en de regels voor het openbaar vervoer worden zoveel mogelijk gevolgd. .Als er wijzigingen zijn, laat Deeltaxi dit weten via de website www.deeltaxi-westbrabant.nl.

Klanttarieven Deeltaxi West-Brabant 2021

De tarieven voor Deeltaxi West-Brabant zijn gekoppeld aan het provinciale bustarief. Deze tarieven worden jaarlijks verhoogd op basis van prijsontwikkelingen. Hier vindt u de voorlopige tarieven 2021.

Wmo-tarief: Instap € 0,99 - Per kilometer € 0,175.
OV deeltaxitarief: Instap € 3,52 - Per kilometer € 0,53.
Het doorreistarief: Per kilometer € 1,45

Sociale begeleiders

Sociale begeleiders betalen hetzelfde instaptarief en kilometertarief als Wmo-klanten.