Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

Geplaatst: 16-12-2020

Nederland is sinds dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.

Op de website van de rijksoverheid staat veel informatie over de lockdown. Het is belangrijk dat we ons allemaal aan de adviezen houden. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat de lockdown zo kort mogelijk duurt. Op 12 januari beoordeelt het kabinet welke maatregelen na 19 januari nog nodig zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Gemeente Moerdijk

Op onze speciale coronapagina leest u meer over de lokale situatie. Bijvoorbeeld over de dienstverlening van de gemeente en de manier waarop wij u kunnen ondersteunen. Uitgangspunt is dat de dienstverlening aan inwoners zo veel mogelijk door moet kunnen gaan.

Vragen van ondernemers

Op dit moment krijgen wij veel vragen van ondernemers over wat wel en niet is toegestaan. Wij proberen alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Daarbij baseren we ons op de landelijke regels. Soms is afstemming nodig, bijvoorbeeld in regionaal verband. Wij hopen dus op uw begrip als we u niet direct van een antwoord kunnen voorzien. Bekijk ook de website van de Veiligheidsregio]. Daar staan antwoorden op veelgestelde vragen.

Vragen aan de gemeente Moerdijk kunt u stellen via info@moerdijk.nl onder vermelding van ‘corona’. Heeft u vragen over de ondersteuningsmaatregelen voor ondernemers? Kijk dan hier de speciale pagina voor ondernemers.