Binnenkort naar de gemeente? Vanaf maart 2020 werken wij op afspraak.

Geplaatst: 26-2-2020

Per 1 maart kunt u voor burgerzaken alleen nog maar op afspraak terecht. Voor het aanvragen van bijvoorbeeld een paspoort, een rijbewijs of een vergunning maakt u een afspraak via www.moerdijk.nl. Ook blijft het mogelijk om telefonisch een afspraak te maken via 14 0168.

Wist u dat u online ook veel zelf kunt regelen?

Via www.moerdijk.nl/Afspraak kunt u veel zelf regelen. Zo kunt u een uittreksel uit de Basisregistratie Personen of burgerlijke stand aanvragen, een verhuizing, geboorte of overlijden doorgeven en een huwelijk of geregistreerd partnerschap melden. Zelfs een verklaring omtrent gedrag aanvragen kan meestal ook digitaal, afhankelijk van de organisatie of werkgever die de verklaring vraagt. Dat alles kan gewoon wanneer en waar het u uitkomt.

Waarom gaan we werken op afspraak?

Door te werken op afspraak willen we de dienstverlening voor inwoners verbeteren. Doordat veel online geregeld kan worden, is de vraagstelling aan de balies veranderd. Gesprekken zijn vaak langduriger en intensiever van aard. Dit vraagt om goede voorbereiding. Door te werken op afspraak kunnen wij u beter helpen en bent u sneller aan de beurt.

Hoe gaan we te werk?

Een afspraak kunt u maken via onze website. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om zelf een afspraak te maken, dan kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer 14 0168. Wij maken dan een afspraak voor u.

Het uitgangspunt is dat u binnen vijf werkdagen een afspraak kunt maken. Zelf kunt u de afspraak wijzigen of annuleren via de website. Na het maken van de afspraak ontvangt u een bevestiging met daarin alle informatie over wat u bij de afspraak moet meenemen en 24 uur van tevoren krijgt u een sms ter herinnering aan uw afspraak.

Zonder afspraak

Komt u zonder afspraak langs op het gemeentehuis, dan kijken we met u wat de eerstvolgende afspraakmogelijkheid is op die dag zelf. Is er geen mogelijkheid op de dag zelf, dan wordt gekeken naar de eerstvolgende mogelijkheid.

Het ophalen van bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs kan nog wel zonder afspraak tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Voor het WMO loket en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) blijft de vrije inloop ongewijzigd (maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur).