Zevenbergse haven ingepakt in vrolijke carnavalssjaal

Geplaatst: 18-2-2020

Woensdag 19 februari is het zover: de Zevenbergse haven wordt versierd met een feestelijke carnavalssjaal. Tientallen vrijwilligers hebben de afgelopen maanden enthousiast gebreid en gehaakt. Het resultaat hangen we de 19e gezamenlijk aan de bouwhekken. Iedereen is welkom om een handje te helpen met ophangen.

Een vrolijk gekleurde carnavalssjaal om het bouwterrein van de haven, dat was het idee van Marlene Godschalk, die zelf aan de Noordhaven woont. De brei- en haakactie bleek een schot in de roos. Het rode, witte, gele en groene garen was niet aan te slepen.

Feestelijk ophangmoment

Maar liefst 1338 bollen breigaren deelde het haven-projectteam uit aan enthousiaste brei- en haakliefhebbers. Ruim 322 kilometer garen verder is de wolvoorraad uitgeput. Hoeveel sjaals dat heeft opgeleverd, zal blijken op 19 februari, de woensdag voor carnaval. Dan breien we om 14 uur officieel een vrolijk einde aan de actie. De losse sjaals hangen we dan aan de bouwhekken en verbinden we met elkaar tot een lange, kleurige carnavalssjaal. 

Komt u ook?

Heeft u zelf sjaals gemaakt? Breng ze die woensdag 19 februari om 14 uur naar Café de Bakkerij aan de Zevenbergse Markt. Wilt u een handje helpen met ophangen of gewoon komen kijken? U bent welkom, samen maken we er een feestje van!