Winnaars fotowedstrijd gemeentehal bekend

Geplaatst: 5-2-2020

De winnaars van de fotowedstrijd die de gemeente uitschreef in december zijn bekend. De uitgekozen foto’s krijgen een mooie plek op de deuren van de spreekkamers in de nieuwe gemeentehal.

De herinrichting van de hal van het gemeentehuis vordert gestaag. Op 31 januari is het tweede deel van de vloer eruit gehaald en de balies zijn ondertussen in gebruik genomen. “Een van de uitgangspunten bij de herinrichting van de hal was dat die vooral herkenbaar ‘Moerdijk’ zou zijn voor bezoekers. Dit is een van de acties waarmee we dat willen bereiken”, legt wethouder Jack van Dorst uit.

In december startte de zoektocht naar de foto’s. Iedereen kon een foto insturen van ‘typisch Moerdijkse’ beelden. Wethouder van Dorst is onder de indruk van de inzendingen: “In totaal ontvingen we maar liefst 190 foto’s van 30 fotografen. Hier zaten werkelijk prachtige foto’s tussen van onze mooie gemeente. Het kiezen van acht foto’s was een lastige opgave. Het liefst willen we natuurlijk ieder dorp of stad in de spotlights zetten, maar met acht deuren is dat niet mogelijk. Er is daarom gekozen om de helft van de deuren te beplakken met algemene ‘Moerdijkse’ foto’s en vier met herkenbare locaties uit onze gemeente.”

In de nieuwe hal mag een foto van de haven van Zevenbergen niet ontbreken. Tijdelijk lossen we dit op met een artist impression. Als de haven voltooid is, vervangen we de folie van deze deur. Ook het haven- en industrieterrein is onlosmakelijk verbonden met de gemeente. Omdat onder de inzendingen geen bruikbare foto zat van het gebied, is hier gekozen voor een foto van Port of Moerdijk.   

Onderstaand een overzicht van de fotografen met een beschrijving van de gekozen foto’s.

  •  Ate de Waard – De Mark in Standdaarbuiten
  • Annie Post – Haven in Willemstad
  • Madeleine Vrolings – Bij en vlinder
  • Madeleine Vrolings – Lammetje
  • Kenneth Bhagwandien – Moerdijk brug
  • Kenneth Bhagwandien – Stenen Poppen in Klundert
  • Danny Cornelissen (Port Pictures) voor Port of Moerdijk – Haven en industrieterrein
  • Impressie haven Zevenbergen 

Wij danken alle inwoners die foto’s hebben ingezonden voor hun deelname. In het voorjaar volgt een openingsmoment, dan worden de deuren officieel onthuld.