Brug Kloosterstraat dorp Moerdijk definitief alleen nog voor voetgangers en fietsers

Geplaatst: 16-6-2020

De brug tussen de Grintweg en de Kloosterstraat in dorp Moerdijk wordt niet vervangen door een nieuwe, maar is voortaan alleen nog te gebruiken door fietsers en voetgangers. Auto’s met bestemming in de buurt volgen voortaan een alternatieve route en vrachtverkeer wordt zoveel mogelijk buiten het centrum omgeleid. Op deze manier wordt het dorpshart met de speelplekken een stuk verkeersveiliger en blijft iedereen in het dorp bereikbaar.

De brug werd afgelopen najaar afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, toen bleek dat het relatief nieuwe brugdek was verzwakt na overbelasting door vrachtverkeer.

Overwegingen

Om autoverkeer weer mogelijk te maken zou er een nieuwe brug moeten komen. Maar dat zou een fors bedrag kosten. Daarom is afgelopen tijd gekeken naar de noodzaak van een nieuwe brug. Door de brug definitief af te sluiten voor auto’s en vrachtwagens kunnen fietsers en voetgangers nog steeds (veilig) over de brug. Autoverkeer kan via een andere route rijden. De reistijd en afstand voor direct omwonenden, maar ook voor andere inwoners die van de brug gebruik maken om door Moerdijk heen te rijden, wijzigen slechts zeer beperkt.