Deltapontjes Anna en Lucretia varen weer!

Geplaatst: 22-6-2020

Het jaar 2020 krijgt vanwege de coronacrisis een prominente plek in de geschiedenisboeken. De deltapontjes ondervinden hier de gevolgen van. Met 324 zonuren tegen 213 zonuren normaal en slechts 15 millimeter regen tegen 61 millimeter regen normaal, was de meimaand zeer zonnig en droog. Ondanks deze prachtige weersomstandigheden, bleef het op veel plaatsen akelig stil op het water. Door de versoepeling van de coronamaatregelen halen de deltapontjes voorzichtig hun ankers weer op.

Sinds 6 juni zijn er weer vaarbewegingen op het Hollands Diep. Deltapontjes Anna en Lucretia hebben hun trossen los gegooid. Deltapontje Anna vaart tussen Willemstad en Numansdorp en deltapontje Lucretia pendelt tussen Moerdijk en Strijensas. Benieuwd naar de vaartijden? Check de websites van deltapontje Anna of Lucretia: www.veerdienstanna.nl en www.veerdienst-lucretia.nl.

Deltapontjes Waterpoort en Expeditie Haringvliet

Deze pontjes blijven voorlopig aan wal liggen. Zij wachten af hoe het coronavirus zich gaat ontwikkelen. Benieuwd wanneer zij gaan varen? Houd de website van Waterpoortpontje www.waterpoortwerkt.nl of Expeditie Haringvliet www.expeditieharingvliet.nl in de gaten.

Coronamaatregelen op de deltapontjes

Bent u van plan om gebruik te gaan maken van een deltapontje? Check de website van het betreffende deltapontje. Voor sommige deltapontjes dient u vooraf te reserveren. Door de coronamaatregelen kunnen minder passagiers mee aan boord. De wachttijden kunnen hierdoor oplopen.

Mondkapjes voor personen van 13 jaar en ouder zijn op deltapontjes verplicht. U moet deze zelf meenemen. Pinnen of contactloos betalen is verplicht. Houdt u rekening met de anderhalvemeterregel tot andere reizigers en het personeel. Ook als u aan de kant staat te wachten.

Reis plannen?

Bij vragen neem contact op met de desbetreffende schipper. Zij geven u de meest actuele informatie voordat u aan uw reis kan beginnen.

De schippers vragen om uw begrip voor de maatregelen! Houdt u aan de voorschriften en geniet van de mooie overtochten die de deltapontjes bieden!