Training ‘Dementie en nu’ voor mantelzorgers

Geplaatst: 5-3-2020

De training ‘Dementie en nu’ kan een belangrijke bijdrage leveren om mensen met dementie langer zelfstandig in hun vertrouwde omgeving te laten wonen te stimuleren, met behoud van kwaliteit van leven.

Into D’mentia, het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en de Alzheimer Liga Vlaanderen hebben daarom de handen in elkaar geslagen en zijn gestart met de ontwikkeling van het ‘Dementie en nu’ psycho-educatiepakket. Via allerlei organisaties zoals de diensten maatschappelijk werk van de ziekenfondsen, lokale dienstencentra en geheugenklinieken wordt het pakket aangeboden als een reeks van 1 + 9 bijeenkomsten, gericht op mantelzorgers van personen met dementie.

De training

Deze gratis training bestaat uit 10 bijeenkomsten die wekelijks plaatsvinden. Tijdens de bijeenkomsten worden er diverse onderwerpen besproken zoals:

  • Beleving van mensen met dementie
  • Omgaan met gedragingen
  • Communicatie
  • Impact op jou als mantelzorger

Daarnaast krijgt u informatie en tips over hoe u kunt zorgen voor iemand met dementie en voor uzelf. De bijeenkomsten worden begeleidt door een professionele coach.. Donderdag 9 april start de eerste bijeenkomst. Deze zal vervolgens wekelijks elke donderdag (m.u.v. 21 mei Hemelvaart) van 13:00 uur tot 15:00 uur gehouden worden. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in het Huis van Wijk de Ankerkuil in het dorp Moerdijk, Steenweg 48. Aanmelden kan via www.mantelzorgmoerdijk.nl.