3620 lampjes geven sfeer aan Zevenbergs centrum

Geplaatst: 12-11-2020

Geen donkere dagen voor kerst dit jaar in Zevenbergen. Vanaf zaterdag hullen de winkelstraten van het centrum zich in warmwit licht. Het is een initiatief van het Centrumteam, dat wordt omarmd door de gemeente Moerdijk.

“Vorig jaar mochten we in december een succesvol Winterwonderland beleven”, memoreert Lennard Zwaard, lid van het Centrumteam en sinds kort de fonkelnieuwe voorzitter van de Ondernemers Vereniging Zevenbergen (OVZ). “Dit jaar hadden we graag de tweede editie gehouden, maar covid-19 gooit roet in het eten.” 

Lichtpuntje

Niet getreurd, Zwaard kijkt graag naar wat er wél kan: “We zijn toe aan gezelligheid, een lichtpuntje in de donkere dagen.” Dat lichtpuntje werden er 3500, aan 2,5 kilometer kabel, met daarnaast nog eens 30 lichtmasten met in totaal 120 gekleurde ledlampen. De lampjes accentueren straks niet alleen de Noord- en Zuidhaven over de gehele lengte, maar zetten ook de Molenstraat, Ambachtsgang en Markt in een sfeervol licht.

Voor de toekomst

Het Centrumteam is een team van bewoners en ondernemers die activiteiten organiseren tijdens de grote verbouwing van het Zevenbergse centrum. De sfeerverlichting is een van de laatste grote activiteiten, maar wel eentje met een blik op de toekomst. “De OVZ kijkt samen met de gemeente naar een vaste invulling voor de sfeerverlichting”, vertelt Zwaard. “Dit is dus een mooie testcase, een voorproefje van hoe het in komende jaren kan worden.”

Duurzaam en lokaal

Het bedrijf achter het ontwerp en de techniek – “Duurzame ledverlichting uiteraard”, benadrukt Zwaard – is het Zevenbergse Events Light. De opbouw is op dit moment in volle gang. Zaterdag 14 november is de installatie gereed. Het publiek kan dan bijna twee maanden genieten van een prachtig verlicht centrum. De lampen branden dagelijks tussen 6 en 23 uur. Op 7 januari 2021 gaat de stekker er weer uit.