Moerdijk op zoek naar nieuwe burgemeester

Geplaatst: 13-11-2020

Burgemeester Jac Klijs stopt per 1 juni 2021. De gemeenteraad gaat daarom op zoek naar een nieuwe burgemeester. Maar wat voor burgemeester past bij Moerdijk? Welke eigenschappen en kwaliteiten zijn belangrijk? De gemeenteraad vraagt inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen mee te denken.

Tot 30 november kan iedereen een korte vragenlijst invullen via moerdijk.nl/mijnburgemeester. Daarnaast ontvangen ongeveer 3.500 inwoners komende week een persoonlijke brief met het verzoek om de vragenlijst in te vullen Mensen die de vragenlijst niet online kunnen invullen, mogen ook telefonisch deelnemen. Zij kunnen bellen met onderzoeks- en adviesbureau Moventem via 0575 – 76 02 27. 

Meedoen is belangrijk

De gemeenteraad vindt de mening van inwoners heel waardevol en hoopt daarom van harte dat veel mensen de vragenlijst invullen.

Vervolg

Begin december zijn de resultaten van het onderzoek bekend. Mede op basis daarvan stelt de gemeenteraad een profielschets op. Deze wordt vastgesteld in de raad van 17 december. Op 12 januari krijgt de commissaris van de koning de profielschets aangeboden tijdens een extra raadsvergadering. Daarna wordt de vacature in de Staatscourant geplaatst en start het echte zoeken naar een kandidaat. In de raad van eind april wordt bekend op wie de keuze uiteindelijk is gevallen.