Start werkzaamheden Hazeldonkse Zandweg

Geplaatst: 20-11-2020

Vanaf maandag 23 november gaat de schop in de grond voor de reconstructie van de Hazeldonkse Zandweg. Het centrum van Zevenbergen is vanaf dan voorlopig niet meer bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer uit de richting van Etten-Leur/Prinsenbeek via de Hazeldonkse Zandweg. Verkeer vanuit die richting wordt omgeleid via de Oostrand en De Langeweg (N389/N285) en vice versa.

De Hazeldonkse Zandweg krijgt een flinke update. Na de noodzakelijke vervanging van de riolering volgen nieuwe bestrating, asfalt, openbare verlichting, groen en een nieuwe brug. Bij deze nieuwe inrichting is veel aandacht voor verkeersveiligheid. Bewoners en bedrijven uit de buurt vonden dat één van de belangrijkste aspecten ter verbetering. Daarnaast moest het groener worden, zonder het vrije uitzicht vanuit woningen te belemmeren. En ook duurzame openbare verlichting was vanuit veiligheidsoogpunt een gedeelde wens.

Planning eerste fase

De komende periode wordt gewerkt aan het noordelijke gedeelte van de weg, vanaf de brug naar het spoor toe. Begin volgend jaar wordt dit gedeelte afgerond en volgen de werkzaamheden aan de brug, waar vandaan richting het zuiden wordt gewerkt. Voor de zomervakantie 2021 moet de hele Hazeldonkse Zandweg klaar zijn.

Bereikbaarheid

Doorgaande wandelaars en fietsers kunnen, met enige hinder, passeren. Omwonenden en omliggende bedrijven krijgen via de aannemer persoonlijk bericht over de bereikbaarheid van hun pand. Overig verkeer wordt omgeleid via de oostkant van Zevenbergen.

Volg het project via de app!

Het project ‘Reconstructie Hazeldonkse Zandweg te Zevenbergen’ is handig te volgen via de KWS app, die je gratis kunt downloaden. Wethouder Jack van Dorst is er erg enthousiast over: “Zo kunnen inwoners vanuit huis meekijken met de ontwikkelingen. Je ziet er regelmatig updates met foto’s en je kunt gemakkelijk reacties of vragen achterlaten voor KWS.” Inwoners die liever met eigen ogen een kijkje komen nemen of vragen willen stellen zijn elke woensdagochtend welkom in de directiekeet van KWS ter plaatse. De uitvoerder ziet erop toe dat de huidige coronamaatregelen in en om de keet worden nageleefd.

Ook de gemeente ontsluit de belangrijkste informatie over het project via www.moerdijk.nl/hazeldonksezandweg. “Want inwoners kunnen met hun vragen en opmerkingen natuurlijk ook bij de gemeente terecht. Omgevingsmanager Janneke den Hartogh is aangesteld als aanspreekpunt daarvoor”, vult de wethouder aan. Alle contactinformatie is te vinden op bovengenoemde projectpagina.