Wegenbouwer KWS aan de slag met Hazeldonkse Zandweg

Geplaatst: 4-11-2020

Wegenbouwer KWS uit Roosendaal gaat, in opdracht van de gemeente Moerdijk, de werkzaamheden aan de Hazeldonkse Zandweg uitvoeren. Er komt een nieuwe brug, maar ook de rest van de Hazeldonkse Zandweg wordt grondig aangepakt: van de bestrating en het asfalt tot de riolering, openbare verlichting en het groen. De aannemer start half november.

De aanbesteding (de procedure waarmee de gemeente een aannemer kiest) is normaal gesproken ‘nationaal openbaar’ voor een project van deze omvang. Dat wil zeggen dat alle aannemers in Nederland kunnen meedingen naar de klus. 

Liever lokaal

In dit geval week het college van B&W van Moerdijk daarvan af: het project werd lokaal aanbesteed. “We wilden op deze manier lokale ondernemers de kans geven voor deze mooie klus”, licht wethouder Jack van Dorst toe. Dat de keus op een Roosendaalse aannemer viel, past binnen dat beleid. “Als er in de gemeente zelf geen geschikte aannemer zit, kijken we binnen de regio West-Brabant.”

Zes bedrijven werden uitgenodigd om zich in te schrijven. KWS kwam daarbij als meest voordelig uit de bus. Van Dorst: “In de eerste plaats vanwege de prijs. Maar daarnaast weegt ook zwaar hoe de aannemer omgaat met belangrijke zaken als bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie.”

Samen met de omgeving

Wat communicatie en participatie betreft, is bij dit project al veel gebeurd. Wethouder Van Dorst: “Bewoners en bedrijven uit de buurt zijn in een vroeg stadium betrokken bij de plannen. Hun positieve inbreng hebben we gebruikt bij de uitwerking.”De gemeente werkt nauw samen met KWS. “We vinden het erg belangrijk dat iedereen tijdig geïnformeerd wordt over de werkzaamheden, de planning en de bereikbaarheid.” Omgevingsmanager Janneke den Hartogh is aanspreekpunt van het project. Haar contactgegevens en actuele informatie over het project staan op moerdijk.nl/hazeldonksezandweg.

Over de Hazeldonkse Zandweg

De Hazeldonkse Zandweg, de zuidelijke entree van Zevenbergen, krijgt een update. Het noodzakelijke onderhoud aan de weg grijpt de gemeente aan om de veiligheid, de leefbaarheid, de uitstraling en de kwaliteit van de weg flink te verbeteren. Daarmee verwacht de gemeente tevens een positieve impuls voor het gebied Hazeldonkse Zandweg, De Hil en het St. Josephplein.