Anonieme tips moeten drugspraktijken tegengaan

Geplaatst: 8-10-2020

Drugscriminelen hebben hun weg naar West-Brabant gevonden. Daarom slaan acht gemeenten in het politiedistrict de Markiezaten hun handen ineen en starten zij deze maand een meldingsbereidheidcampagne tegen drugscriminaliteit. Inwoners worden via flyers, posters en online berichten geïnformeerd. Via social media en websites worden video’s en banners verspreid.

Ons kent ons

Bij de verhuur van een pand of schuur, de opbouw van een lab en het ‘laten verdwijnen’ van afval zijn veel partijen betrokken en dat zorgt voor zichtbare activiteiten rond zo’n drugslab of hennepkwekerij. Vreemd gedrag moet daarbij opvallen bij buren en omwonenden: het af- en aanrijden met voertuigen, onbekenden die rondscharrelen, bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen.

Burgemeester Klijs zegt hierover: ‘De bewoners zijn onze ogen en oren. Ons kent ons. We willen niet dat onze inwoners ten prooi vallen aan criminelen. We willen voorkomen dat ze uit angst hun mond houden. En al helemaal dat ze verleid worden om verborgen locaties te verhuren voor grote sommen geld. Om daarna door diezelfde criminelen te worden geïntimideerd en uitgebuit. Ik roep iedereen op alert te zijn en opvallend gedrag te melden. En dat kan dus anoniem.”

Anoniem melden

Ziet u opvallend gedrag in uw omgeving, dan kunt u dit melden bij M. Dat gaat volledig anoniem. Het meldpunt is onafhankelijk, dus niet van de politie. Tips en signalen kunt u melden via 0800-7000 of online in een beveiligde omgeving via meldmisdaadanoniem.nl.