West-Brabant zoekt nieuwe pleeggezinnen: digitale voorlichtingsbijeenkomsten 28 oktober en 2 november

Geplaatst: 16-10-2020

Een pleeggezin is het beste alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Het komt regelmatig voor dat een kind voor korte of langere tijd opgevangen moet worden. De gemeenten in West-Brabant zijn samen met de drie pleegzorgorganisaties Willem Schrikker Gezinsvormen, Vigere Pleegzorg en Sterk Huis op zoek naar gezinnen die deze kinderen een veilige plek willen bieden.

Hoe is het om pleegouder te zijn? Hoe word je pleegouder? Kun je werk en pleegzorg combineren? Welke verschillende vormen van pleegzorg zijn er? Daarover gaat de informatieavond van pleegzorg.

Wil je meer over pleegzorg weten? Meld je dan aan voor de digitale bijeenkomst van woensdagavond 28 oktober aanvang 20.00 uur – 21.30 uur of maandagavond 2 november aanvang 20.00 – 21.30 uur. Tijdens deze bijeenkomsten is ook een pleegouder aanwezig, die uit de praktijk over pleegzorg vertelt. Voor de inschrijving van de online informatiebijeenkomst of aanvraag van een informatiepakket kun je contact opnemen via e-mail pleegzorg@breda.nl.

Pleegzorgcijfers

In 2019 hebben ruim 22.000 kinderen in Nederland voor korte of langere tijd gebruik gemaakt van pleegzorg dankzij de inzet van pleeggezinnen. In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat gebruik maakt van pleegzorg verdubbeld.