Hazeldonkse Zandwegbrug miv 28 september alleen nog toegankelijk voor ‘licht’ verkeer

Geplaatst: 25-9-2020

Met ingang van maandag 28 september, 07.00 uur kunnen alleen personenauto’s en langzaam verkeer nog over de Hazeldonkse Zandwegbrug in Zevenbergen.

Uit metingen blijkt namelijk dat de brug sneller achteruit gaat dan verwacht. Reden voor de gemeente om middelzwaar verkeer (boven de 3,5 ton) te verbieden om nog langer over de brug te rijden.

Het is al langer bekend dat de brug over het Zwanegat aan vervanging toe is. Daarom staat de brug ook op de rol om vernieuwd te worden. Dat gaat in één moeite door als de Hazeldonkse Zandweg een metamorfose krijgt. Die werkzaamheden starten begin november. In verband met de voorbereidende werkzaamheden door de nutsbedrijven is één rijbaan nu al afgesloten.

Metingen

Eerder besloot de gemeente om de brug open te houden om overlast te beperken. In de hoop dat dit zo zou kunnen blijven tot de geplande reconstructie van de Hazeldonkse Zandweg start. Wel wordt de brug sinds begin 2020 continue in de gaten gehouden. Dat gebeurt met behulp van sensoren. Uit de metingen van de sensoren blijkt nu dat het niet veilig is de brug tot de start van de werkzaamheden open te houden voor álle verkeer.

Alleen ‘licht’ verkeer

Met ingang van maandag mag middelzwaar verkeer niet meer over de brug. Voor zwaar verkeer (vanaf 8 ton) gold vanaf 2014 al een verbod. Tot de omleidingsroute voor de busdiensten van Arriva is geregeld, kan het openbaar vervoer nog wel gebruikmaken van de brug. De gemeente blijft de brug met metingen continu in de gaten houden.