4 mei start verkoop fase 3 en 4 van Waterwijk Fijnaart

Geplaatst: 30-4-2021

De gemeente Moerdijk ontwikkelt in Fijnaart een nieuwe woonwijk: Waterwijk Fijnaart. Op deze toplocatie, omringd door water en met veel openbaar groen, bepaalt u zelf de grootte van uw kavel én het type woning dat u wilt bouwen. De inschrijving voor fase 3 en 4, tevens de laatste fases, start op 4 mei 2021.

Voor zelfbouwers van rijtjes, tweekappers en vrijstaande woningen

Wethouder Désirée Brummans: “Waterwijk ligt ideaal. Landelijk en ook centraal. Vlakbij het centrum van Fijnaart en met de auto ben je in een half uur in Breda of Rotterdam. Tel daarbij het unieke concept op dat je zelf de grootte van je kavel kunt bepalen en het verbaast me niet dat alle kavels in fase 1 en 2 (voorlopig) zijn verkocht of gereserveerd.” 

Vanwege de grote belangstelling opent de gemeente de inschrijving voor fase 3 en 4 tegelijkertijd. Naar verwachting is er ruimte voor zo’n 30-40 woningen. Het aantal woningen hangt af van hoeveel grond de kopers afnemen. “Kopers kunnen in principe direct aan de slag na aankoop van het bouwkavel. De belangstelling tijdens de informatieavond was groot dus het is zou zo maar kunnen dat de eerste bouwactiviteiten in fase 3 en 4 nog dit jaar zichtbaar zijn.”, besluit wethouder Brummans.

Inschrijven van 4 mei tot en met 1 juni

Inschrijven kan vanaf 4 mei 12:00 uur tot en met dinsdag 1 juni, 12:00 uur via www.waterwijkfijnaart.nl. Particulieren kunnen zich individueel of als groep inschrijven. Dat laatste doet u als u een woning wilt bouwen waarbij u aan een ander vast komt te zitten (2-onder-één-kap, rijwoningen) of wanneer u de garantie wilt hebben dat u als buren naast elkaar kunt wonen. De waarborgsom van € 250 betaalt u via iDEAL. Op 9 juni vindt de loting plaats door de notaris. In de periode van 15 tot en met 24 juni kiezen de inschrijvers hun stroken grond op volgorde van de loting.

Op de hoogte blijven?

Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief via www.waterwijkfijnaart.nl. Daar vindt u ook alle informatie over bouwen in deze bijzondere nieuwe woonwijk.

Bijlage: Kaart Waterwijk Fijnaart beschikbare kavels