Geen evenementen, ‘garagesales’ etc tijdens Koningsdag

Geplaatst: 16-4-2021

Koningsdag komt er weer aan. Helaas zal het dit jaar, net als vorig jaar, wat anders zijn dan gebruikelijk. Het advies is nog steeds om zo min mogelijk mensen te ontmoeten. Ook zijn bijna alle evenementen verboden en is de horeca gesloten. Enkele Oranjecomités hebben gekozen voor een online-programma of voor een coronaproof fiets-/speurtocht voor kinderen of gezinnen. Deze activiteiten zijn toegestaan, maar help de organisatie door niet in grote groepen samen te komen en de aanwijzingen van de organisator te respecteren.

‘Garagesales’, tuinverkopen etc: niet toegestaan

Regelmatig ontvangen we de vraag of garagesales of tuinverkopen zijn toegestaan. Deze activiteiten zijn momenteel helaas niet toegestaan vanwege de landelijke maatregelen. Wij hopen dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt door de regels na te leven en solidair te zijn met de grote groep ondernemers waarvan ook wordt verwacht dat ze zich aan de regels houden. Tijdens Koningsdag houden we samen met de politie op gepaste wijze toezicht op de naleving van alle regels.

Meer informatie

Als het aantal opnames van coronapatiënten in ziekenhuizen daalt en we de basisregels blijven volgen, kunnen we langzaam de coronamaatregelen loslaten. Met het openingsplan wordt stap voor stap steeds meer mogelijk. Meer informatie vindt u op www.rijksoverheid.nl/openingsplan.

Ondanks alles willen wij u (toch) een heel fijne Koningsdag toewensen!